Tornar

Samuel Falomir, investit alcalde de l’Alcora amb una majoria històrica

El socialista obri un mandat “sense hipoteques”, amb un programa “sòlid i definit” i un “gran equip” per a tirar-lo endavant

Falomir: “La política que m’agrada i que continuaré practicant és la d’escoltar, explicar i fer. Amb humilitat i proximitat, treballant tots els dies per a ajudar a la meua gent, que són tots els alcorins sense excepció: els que m’han votat i els que no, els que encara no voten i els que han decidit no votar”

L’alcalde ha tendit la mà a l’oposició. “Trobareu en aquest govern plena col·laboració i voluntat de consens per tal d’afrontar els reptes d’aquest nou mandat i impulsar iniciatives que redunden en la millora del nostre poble”

*****

Samuel Falomir ha estat investit hui, per tercera vegada, alcalde de l’Alcora. El PSPV-PSOE va reforçar la seua hegemonia en les urnes el passat 28M, aconseguint una històrica majoria absoluta amb 2 regidors més que en 2019.

Els veïns no han volgut perdre’s la sessió d’investidura, així, els 17 regidors i regidores que conformen la nova Corporació Municipal han pres possessió davant un saló d’actes completament ple.

Sent la majoria absoluta de 9 regidors, el primer edil ha obtingut 11 vots a favor -els del PSPV-PSOE-, mentre que José Luis Maeso (PP) ha obtingut els 5 vots del seu grup i Agustín Chiva (Més l’Alcora) ha comptat amb el seu propi vot.

Després de la votació, Falomir ha sigut proclamat alcalde de l’Alcora, prometent el seu càrrec i rebent el bastó de comandament de la vila de mans de Ricardo Porcar, president de la Mesa d’Edat.

Durant les seues intervencions, els portaveus dels grups municipals han apel·lat a la col·laboració i a la cerca de consensos, així com a la disposició de treballar conjuntament per l’Alcora per tal d’afrontar els reptes del nou mandat.

Primeres paraules de l’alcalde

“Vull donar les gràcies als més de 3.400 veïns que ens vau donar el vostre suport el passat 28 de maig. Quan em vaig presentar per primera vegada a l’alcaldia vaig obtindre 1.700 vots, en 2019, 2.700, i ara, 3.400”.

L’alcalde ha començat el seu parlament agraint als veïns i veïnes la seua participació en les eleccions i la confiança depositada en “el nostre equip, el nostre projecte i al treball realitzat aquests anys, que s’ha vist confirmat en aquests comicis”. Sens dubte, “el vostre suport és la millor vitamina per a continuar treballant de valent i amb la mateixa il·lusió que el primer dia, quan vaig decidir dedicar una part de la meua vida als altres”.

Falomir ha destacat que la política que li agrada i que continuarà practicant és la d’ “escoltar, explicar i fer. Amb humilitat i proximitat, tractant a totes les persones per igual”. I és que “no hi ha res que em faça més feliç que ser l’alcalde del meu poble, treballar tots els dies per a ajudar a la meua gent, que són tots els alcorins i alcorines, els que m’han votat i els que no, els que encara no voten i els que han decidit no anar a votar”.

El socialista obri un mandat “sense hipoteques”, amb un Ajuntament que gaudeix d’una “excel·lent” salut financera, amb un programa “sòlid i definit” i un “gran equip” per a tirar-lo endavant.

Falomir ha manifestat la seua intenció de treballar “des del primer minut, al 100%, per tal de donar un gran impuls a la transformació i creixement en el qual està immers el nostre poble, continuant amb el pla de present i futur posat en marxa en les últimes legislatures, apostant per les persones, per un municipi més modern, viu, pròsper, igualitari, inclusiu i sostenible”.

Així, ha subratllat que “tenim per davant una legislatura il·lusionant, amb molts projectes que començaran a materialitzar-se en els pròxims mesos, com l’ampliació i rehabilitació de l’IES Ximén d’Urrea, la primera fase de la Casa de la Cultura, noves actuacions de millora i modernització dels polígons industrials, la rehabilitació de l’edifici fundacional de la Reial Fàbrica, importants millores en la Foia i Araia, entre molts altres”.

A més, el govern municipal “ens vam marcar diversos reptes importants per a impulsar o començar a fer realitat en aquesta legislatura: la residència per a la tercera edat, habitatges protegits, millora dels polígons industrials, la Casa de la Cultura, la remodelació de la Pista Jardí, el desviament de la carretera Circumval·lació, etc.”.

L’alcalde ha subratllat que “estem molt orgullosos de tot el que s’ha avançat aquests anys, però encara queda molt per fer. Ara s’obri un nou temps i l’afrontem amb moltes ganes i il·lusió, amb la gratitud i la motivació pròpies de la confiança rebuda i amb la serietat i

responsabilitat que implica governar el que és de tots, fidels a les nostres idees i compromesos amb el progrés del nostre poble”.

Falomir ha tingut paraules d’agraïment per als regidors que ja no segueixen en aquesta legislatura i ha donat la benvinguda als nous. Així mateix, ha tendit la mà als grups de l’oposició. “Trobareu en aquest govern plena col·laboració i voluntat d’enteniment per a tirar endavant iniciatives que redunden en la millora del nostre poble. L’Alcora ha de centrar tots els nostres esforços, per damunt de les sigles. La nostra actuació estarà sempre guiada per l’interés general i el servei a tots els alcorinss i alcorines”.

“Ens juguem el present i també el futur de les pròximes generacions, per això ens deixarem la pell perquè l’Ajuntament siga un generador de benestar i oportunitats per a totes i tots”, ha conclòs.