Tornar

Xafar el carrer i escoltar els veïns continuarà sent la màxima prioritat per a Falomir aquesta legislatura

Amb la iniciativa ‘Despatx al carrer’, posada en marxa fa 6 anys, l’alcalde de l’Alcora recull les opinions, queixes, suggeriments, propostes, etc. de la ciutadania

Nova legislatura, mateix propòsit: continuar recorrent els carrers de l’Alcora per tal d’escoltar els veïns i veïnes, recollir les seues opinions, queixes, suggeriments, propostes de millora, etc. i donar solució a les incidències que li traslladen en la major brevetat possible.

Des que va prendre possessió del càrrec per primera vegada, en 2017, el primer edil trasllada, almenys una vegada per setmana, el seu despatx al carrer, recorrent els diferents barris. I és que, en paraules de Falomir, “només veient els problemes ‘in situ’, atenent, dialogant i escoltant la ciutadania es pot donar solucions efectives a les vertaderes necessitats i demandes de la població”.

L’alcalde alcorí, que ha començat hui una nova etapa del ‘despatx al carrer’, ha ressaltat que “el meu equip i jo hem fet de la proximitat un senyal d’identitat del Govern de l’Alcora”. Així, “en aquesta nova legislatura continuem realitzant especial recalcament en l’atenció personalitzada des de totes les àrees, la qual cosa ens permet detectar problemes que, a vegades, en el dia a dia es passen per alt”.

Servei de manteniment de vies públiques

Falomir ha recordat que una altra iniciativa per a poder actuar de manera més ràpida davant les deficiències i incidències és el servei de manteniment de vies públiques i camins, posat en marxa per l’Ajuntament en 2019.

Perquè el servei puga ser encara més efectiu, aquest any hem augmentat el pressupost del contracte en un 100%, passant de 250.000 a 500.000 euros”, ha indicat l’alcalde, destacant que “són xicotetes obres quant a inversió però reporten grans beneficis als veïns i veïnes. El que pretenem és oferir un servei de qualitat i donar una resposta ràpida a la ciutadania”.

Concretament, els treballs consisteixen en la conservació, manteniment i reparació de fermes, serveis existents i altres serveis similars de la via pública com poden ser apedaçaments, reparació de voreres i de calçades deteriorades, arquetes, reparació de trapes, embornals, irregularitats en la superfície dels vials i una sèrie molt variada de treballs, augmentant la qualitat de les vies i serveis públics.

WhatsApp d’incidències

Una altra eina amb la qual compta l’Ajuntament és el WhatsApp d’incidències, impulsada l’any passat amb l’objectiu d’atendre totes aquelles incidències en la via pública, parcs i jardins que vulguen fer arribar els veïns i veïnes. Mobiliari en mal estat, fanals fosos, etc.

Sobre el funcionament d’aquest servei, l’alcalde ha ressaltat la seua “efectivitat i elevada participació”. Els missatges han d’enviar-se al número 664 44 76 16 i en aquests, a més d’explicar la incidència, poden aportar fotografies, acompanyades de la ubicació.