Tornar

Exposició “Pintor Ferrer 14. Les històries que amaga un edifici”

Exposició a la Reial Fàbrica: “Pintor Ferrer 14. Les històries que amaga un edifici”. Comissariada per CALIU ARQUITECTURA I PATRIMONI.
Del 27.10.2023 fins el 28.01.2024 a la Nau dels Forns de la Reial Fàbrica
És l’antiga La Muy Noble, és la futura Biblioteca i Casa de Cultura de l’Alcora, però és molt més.
Després de més de 100 anys d’històries i incògnites, períodes alterns d’abandó i de producció, l’edifici situat al carrer Pintor Ferrer, número 14, trenca el seu silenci per continuar construint el seu relat.
El que va ser construït en 1910 com a indústria tèxtil, va albergar també dues fàbriques taulelleres i una reconeguda empresa de
ceràmica artística. Les peces de punt de Manuel Ruiz, les tovalles de Severino Ramos, els taulells de La Esmeralda o AFA i les peces de La Muy Noble y Artística Cerámica de l’Alcora van nàixer baix el sostre d’aquest edifici.
Després de més d’un segle, la memòria d’aquestes empreses i dels seus treballadors roman gravada en aquesta construcció, que pretén convertir-se en la llar de la cultura alcorina.
L’exposició desvela alguns fets, fins ara desconeguts, com la resència d’un refugi de la Guerra Civil o l’existència d’un projecte per convertir les instal·lacions en un saló de cine.
Altres dels seus misteris romanen en secret al record de la població, que trobarà en aquesta exposició l’oportunitat de completar la història de l’edifici.