Tornar

Entega de premis i inauguració de l’exposició

 Amb l’assistència dels ceramistes guardonats i participants en l’exposició, patrocinadors, autoritats, representants de col·lectius i institucions vinculats amb la ceràmica i públic en general, el divendres 27 de juny es va dur a terme la cerimònia de lliurament de premis i inauguració de l’exposició de les obres finalistes del 34CICA2014.
De vegades, la proximitat i freqüència en les coses ens fa veure com una cosa "normal" el que de fet és extraordinari. Aquesta apreciació s’ajusta perfectament al nostre Concurs Internacional de Ceràmica. A l’Alcora ens hem acostumat (beneït costum) a conviure tots els estius amb obres de destacats ceramistes procedents de tot el món. Però més enllà de l’àmbit local, el concurs està considerat com un dels més prestigiosos del continent, i així ho demostren la bona imatge que té en la premsa especialitzada i els mateixos ceramistes i la qualitat artística dels treballs presentats.
Si extraordinari és poder acollir cada estiu un esdeveniment cultural d’aquest nivell, més insòlit encara és que es vage repetint, any rere any, des del 1981. 34 anys sense interrupcions situen nostre Concurs entre els més antics del seu gènere. L’Alcora, definitivament, té un nom en el món de la ceràmica contemporània gràcies al Concurs Internacional de Ceràmica que, a més, ha permès constituir una col·lecció molt apreciada pel públic del nostre Museu.
I no deixa de ser curiós que, enmig d’aquesta trajectòria d’expansió i consolidació internacional, els 3 premis majors del 34 CICA 2014 hagin estat per ceramistes espanyols/es, circumstància que, des que el concurs es convoca a nivell internacional (1999) mai no havia passat. Però com diu Wladimir Vives, director d’Infoceramica.com, aquest resultat mostra el bon moment de la ceràmica creativa a Espanya, que està sent reconegut també en altres concursos, fires i exposicions fora de les nostres fronteres.
Fins el 14 de setembre del 2014 es podrà gaudir de l’exposició les obres finalistes d’aquesta 34a edició del CICA. Una excel·lent oportunitat per conèixer de primera mà l’obra d’alguns dels més destacats ceramistes dels nostres temps, treballs que demostren que la ceràmica no té límits, que és capaç de transmetre i comunicar com qualsevol altra disciplina artística, per convèncer-nos de que la ceràmica és un art major.