Tornar

Maig Ceràmic 2024

Ja tenim ací una nova edició de Maig Ceràmic, el programa d’actes organitzat per l’Ajuntament de l’Alcora per commemorar el 3r centenari de la Reial Fàbrica. A només 3 anys d’aquesta efemèride, el proper dia 30 d’abril es presentarà la imatge de Maig Ceràmic 2024 i la programació completa, que arribarà fins el 14 de juny.
De moment, us informem dels primers actes programats, per que reserveu la vostra participació:
• Dimarts 30 d’abril. A les 20:00 h, al Museu de Ceràmica, després de la presentació del programa d’actes de Maig Ceràmic 2024: «El Museu creix: la implicació de Caixa Rural l’Alcora amb la recuperació del nostre patrimoni ceràmic», on es presentaran 3 singulars peces trobades durant les actuacions arqueològiques desenvolupades a la Reial Fàbrica en 2021, restaurades amb el finançament de Caixa Rural l’Alcora, i una interessant i original placa signada per un aprenent de la Reial Fàbrica, adquirida també per Caixa Rural l’Alcora per al Museu de Ceràmica.
• Dissabte 4 de maig. A les 10:00 h, a Araia, «Ruta paleontològica i geològica d’Araia». L’entorn d’Araia posseeix un singular interès paleontològic i geològic que està estudiant des de fa temps el Departament de Geologia de la Universitat de València, amb troballes d’extraordinària importància (com l’últim marsupial d’Europa, que il·lustra aquesta publicació). Per tal de posar en valor aquestes troballes i per conèixer millor el context geològic en el què s’ubiquen, l’Ajuntament de l’Alcora va instal·lar en 2023 un total de 17 panells informatius que configuren la «Ruta Paleontològica i Geològica d’Araia», un recorregut d’escassa dificultat, d’uns 4 km, per un entorn natural encisador i amb una gran càrrega didàctica, que coneixerem de la mà de Francisco Ruiz, professor del Departament de Geologia de la Universitat de València.
Programa Maig Ceràmic. Descarregar
Les inscripcions  estan disponibles a www.lalcora.es/inscripcions