Tornar

En marxa el projecte de remodelació i millora del carrer Enrique Grangel Girona

Ja han començat les obres de remodelació i millora del carrer Enrique Grangel Girona, des del col·legi Comte d’Aranda fins al carrer Tauleller. Un projecte que ascendeix a 800.000 euros i té un termini d’execució previst de 6 mesos.

L’actuació servirà per a millorar l’accessibilitat, la seguretat i les condicions de circulació, tant per als vianants com per als vehicles.

Com explica l’alcalde, Samuel Falomir, es tracta d’un dels “grans reptes urbanístics” de la capital de l’Alcalatén i s’emmarca dins de ‘l’Alcora 2021-2030’, el pla de transformació de la localitat durant els pròxims 10 anys. “És, a més, un dels compromisos inclosos en el nostre programa electoral”, ha destacat el primer edil.

Unes setmanes abans del començament de les obres, Falomir va enviar una carta als veïns per a demanar-los paciència i disculpes per les molèsties que puguen causar els treballs. “Es tracta d’un projecte de gran envergadura, per la qual cosa, inevitablement, implicarà unes certes molèsties, no obstant això, cal tindre en compte que és una actuació necessària que millorarà notablement el benestar i la qualitat de vida dels veïns i veïnes, per la qual cosa era necessari afrontar-la, no podia demorar-se més”.

Així mateix, el consistori ha facilitat un correu electrònic a la ciutadania, alcora@alcora.org, perquè puguen traslladar de manera directa i amb immediatesa totes aquelles qüestions, dubtes, queixes, suggeriments, etc. que puguen sorgir amb motiu de les obres.

El projecte

El carrer Enrique Grangel Girona, una de les principals artèries de la localitat -situada en la part nord-est del nucli urbà- té una estructura antiga, amb voreres molt estretes que impedeixen o dificulten la circulació de les persones, obligant al fet que hagen de fer-ho per la calçada. A més, presenta diversos estrenyiments i és de doble sentit.

A causa d’aquests motius, l’Ajuntament ha decidit dur a terme la renovació del carrer, optant per redistribuir els espais ocupats per vianants i vehicles de manera que es millore l’accessibilitat, la seguretat i les condicions de circulació, tant per als vianants com per als vehicles. Per a això, s’ampliarà l’amplària de les voreres i la calçada serà de direcció única per al trànsit.

Amb la finalitat de reduir la velocitat dels vehicles, està prevista la ubicació de diversos passos elevats per als vianants, que obligaran a mantindre una marxa de circulació tranquil·la que aporte seguretat al vianant i comoditat, ja que podrà creuar la calçada sense variacions horitzontals, rampes, vorades, etc. que obliguen a pujar i baixar.

Per a la renovació del paviment s’ha previst un cajeo general del carrer, calçades existents d’aglomerat asfàltic i formigó, voreres amb base de formigó i rajoles, fins a aconseguir la base granular del ferm actual.

Així mateix, el projecte contempla la substitució de les infraestructures que han quedat obsoletes o presten serveis deficients (xarxa de sanejament, xarxa per a aigües pluvials, col·locació de canalitzacions en previsió de futures necessitats, etc.).