volver

El centre de dia de l’Alcora obri les seues portes

El centre de dia de l’Alcora ja és una realitat. Aquest matí s’ha celebrat una jornada de portes obertes per a mostrar les seues instal·lacions i explicar les característiques del servei a la qual han assistit l’alcalde, Samuel Falomir, el director territorial de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de Castelló, Luis Gómez, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Tica Pons, i la directora del centre, Mª Carmen Julve, entre altres membres de l’equip de govern i personal del consistori i del centre.

Està previst que al llarg de la setmana es reba als primers usuaris, que aniran entrant de manera gradual en els primers mesos de funcionament.

El centre està dotat amb 40 places per a l’atenció a persones majors dependents, subvencionades íntegrament per la Generalitat Valenciana, ja que estan dins del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

Els usuaris i usuàries podran gaudir de nombrosos serveis i activitats dirigits a fomentar l’envelliment actiu, millorar la seua qualitat de vida, potenciar la seua autonomia i afavorir la seua autoestima.

La seua obertura suposa, a més, la creació de nous llocs de treball en la localitat. El centre està conformat per un equip sociosanitari i de professionals especialitzats en diferents àrees (auxiliar d’infermeria, DUE, psicologia, treball social, fisioteràpia, animació sociocultural…) que oferiran un servei de qualitat i personalitzat en l’atenció i cura dels majors. L’empresa encarregada de dur a terme la gestió del centre de dia és Novaedat Benestar.

L’alcalde, Samuel Falomir, ha destacat que hui és un “dia molt especial” per a l’Alcora, ja que es posa en marxa un servei “molt necessari i anhelat”.

I és que, cal recordar que el centre de dia de l’Alcora començarà a donar servei després d’una llarga espera de més d’una dècada des que fora construït per l’IVVSA l’edifici d’habitatges tutelats que l’alberga, situat al carrer País Valencià.

El primer edil ha destacat el treball realitzat per la regidora de Polítiques Inclusives, “tant en la posada a punt de les instal·lacions com en el futur desenvolupament des del punt de vista de la cura i l’atenció” per a poder oferir “el millor servei possible” als usuaris i usuàries.

Per a Pons, es tracta d’un projecte “clau” per al Govern municipal. I és que “la nostra prioritat és garantir el benestar i la qualitat de vida dels alcorins i alcorines”. Així, ha subratllat que “serà un servei fonamental per als nostres majors, que contribuirà al manteniment de la seua autonomia, atenent les seues necessitats bàsiques, terapèutiques i socials”.

El centre disposa de dues plantes i àmplies instal·lacions per a dur a terme les diferents activitats dirigides a millorar la seua qualitat de vida. Així mateix, “servirà de suport per a les seues famílies, responent a la necessitat de conciliar la vida familiar, laboral i personal”.

Per a concloure, la responsable municipal d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha explicat que es fixarà un horari perquè les persones interessades puguen visitar el centre amb cita prèvia.