volver

Juan Luna Castells serà el mantenidor de les Festes del Crist 2023

Regidor de Cultura durant 2 legislatures (2003-2007 i 2007-2011), Luna sempre ha estat molt vinculat a l’associacionisme local

L’Ajuntament vol reconéixer la seua destacada implicació en el teixit cultural i social de la capital de l’Alcalatén

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, juntament amb la regidora de Festes, Vanessa Periz, ha rebut aquest matí al mantenidor de les festes en honor del Santíssim Crist del Calvari 2023, Juan Luna Castells.

De profundes arrels alcorines, nascut el 4 de setembre de 1955 al carrer Sant Francesc de la localitat, Luna ha sigut regidor de l’Ajuntament de l’Alcora durant 3 legislatures, dues ostentant la cartera de Cultura (2003-2007 i 2007-2011) i una en l’oposició (2011-2015).

Al llarg de la seua vida sempre ha estat molt vinculat a l’associacionisme local. És membre actiu del Col·lectiu de l’Albà, membre fundador de la Hermandad del Santísimo Cristo del Calvario, ha format part activa de la desapareguda Revista parlada Mont-Mira, de les Setmanes de la Joventut, va ser secretari i president de l’AMPA del Col·legi La Salle i ha participat en molts dels esdeveniments culturals que s’han desenvolupat i es desenvolupen en la localitat.

Com a responsable de Cultura va fer importants canvis estratègics en aquesta àrea i va impulsar destacats actes com la ‘Mostra de Teatre Amateur Vila de l’Alcora’, tot un referent en el seu àmbit i una de les més longeves de la nostra província.

A més, tal com han recordat Falomir i Periz, de la seua gestió i bon fer queden anotades altres iniciatives com l’ampliació del Museu de Ceràmica, l’edició de l’Agenda Cultural de l’Alcora, la posada en valor de la Colla Gegantera i la declaració de Bé d’Interés Turístic Provincial de la Festa del Rotllo, entre moltes altres.

El seu interés pel món del teatre va fer que des de 1980 com a Club Juvenil La Salle, posteriorment com a Curiola Teatre i a partir de 2006 amb el nom de Tiranta Teatre, es creara una associació amb la intenció d’ensenyar i promoure el teatre a l’Alcora.

La seua intervenció com a mantenidor serà el divendres 25 d’agost durant l’acte de proclamació de la reina i dames de les festes.