volver

El Ayuntamiento aborda con Caja Rural proyectos de presente y futuro para transformar Alcora

L’alcalde, Samuel Falomir, i el regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena, s’han reunit aquest matí amb el president del Consell Rector i el director de Caixa Rural l’Alcora, José Luis Esteban i Juan Manuel Nogueroles, respectivament.

La trobada, que s’emmarca dins de la ronda de reunions que el primer edil alcorí ha iniciat aquesta setmana amb agents econòmics i socials, ha servit per tal d’abordar diferents projectes, tant de present com de futur, “obres que serviran per transformar l’Alcora en la propera dècada”, tal com les ha descrites Falomir.

L’alcalde ha recordat que, recentment, l’Ajuntament ha subscrit un préstec de 376.379 € amb la Caixa Rural, “entitat financera que millors condicions ens ha oferit”, amb la finalitat d’escometre una sèrie d’inversions per a “millorar l’Alcora en un futur immediat”. De fet -segons ha indicat- està previst que els projectes comencen enguany.

Aquestes actuacions s’inclouen en el pla ‘L’Alcora avança’ i persegueixen, a més, “donar resposta a demandes dels veïns i veïnes”. Així, per exemple, Falomir ha explicat que es crearan dues zones verds, una a l’avinguda Corts Valencianes i una altra al carrer Camí Nord, que “donaran solució als problemes que ara generen sengles solars, a més de millorar la qualitat de vida de la ciutadania i la imatge del nostre poble”.

Per part seua, el regidor de Promoció Econòmica ha ressaltat que “fins i tot amb aquest préstec, l’Ajuntament finalitzarà l’any amb el deute més baix de, almenys, els últims 14 anys”.

Cal recordar també que l’Ajuntament va subscriure el passat mes de maig amb Caixa Rural l’Alcora un préstec de 1,1 milions d’euros a interés zero per tal de fer front a l’impacte econòmic i social generat pel covid-19. “Encara que finalment no hem hagut de disposar d’ell, ja que el consistori ha pogut assumir les mesures amb fons propis” l’alcalde i el regidor han reiterat el seu agraïment a la Caixa Rural per les condicions “tan favorables” oferides. “Gràcies per estar sempre, en els bons i en els mals moments, al costat dels alcorins i alcorines”, han destacat.

Pel que respecta a actuacions per als pròxims 10 anys, Falomir i Tena han abordat amb el president i el director de Caixa Rural l’Alcora, entre altres, el projecte de la futura Casa de la Cultura, per al qual l’Ajuntament adquirirà l’edifici de la Muy Noble y Artística Cerámica de l’Acora, situat al carrer Pintor Ferrer. “Cal treballar en el present per a construir el futur”, han conclòs.