volver

L’Ajuntament compra un terreny de 80.500 m² per a potenciar l’entorn del Castell de l’Alcalatén

La finalitat és crear una gran àrea recreativa en plena naturalesa, a l’estil del paratge de Sant Vicent, amb berenadors, zona infantil, etc.

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, ha signat en la notaria l’adquisició d’un terreny de 80.500 m² en els voltants del Castell de l’Alcalatén, l’import del qual ascendeix a 100.000 euros.

Falomir ha agraït als venedors, Manuela Gozalbo y Fernando Álvaro, “totes les facilitats i col·laboració per a arribar a un acord i que l’Ajuntament puga adquirir aquestes parcel·les per a dur a terme un projecte de gran importància per a tot el poble”.

I és que l’objectiu de la compra, com ha explicat el primer edil, és “crear una gran àrea recreativa en plena naturalesa, a l’estil del paratge de Sant Vicent, amb berenadors, zona infantil, etc.”, una iniciativa que servirà per a “enriquir la visita al castell i que veïns i visitants puguen gaudir d’aquest paisatge privilegiat que tenim a la comarca de l’Alcalatén”.

Falomir ha assenyalat que pels voltants discorren algunes rutes senyalitzades.

D’altra banda, l’alcalde ha recordat que l’Ajuntament ha dut a terme diversos projectes per a la recuperació i posada en valor del castell. Sense anar més lluny, “l’any passat vam inaugurar l’última actuació, la rehabilitació de l’alcassaba”, un projecte que ha servit per a millorar “considerablement” la fortalesa.

A més, s’ha creat un itinerari de visita, que envolta al castell, i una passarel·la que facilita l’accés fins a la part més alta, ja que, “fins ara, era molt complicat accedir-hi”, ha manifestat Falomir.

Cal ressaltar que aquestes obres, amb un pressupost d’adjudicació de 227.483,21 euros, han comptat amb una “destacada ajuda” -el 75% del total- del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, inclosa en el programa 1,5% Cultural.