volver

El Ayuntamiento de l'Alcora creará 3 nuevas aulas para la Escuela de Música

L’Ajuntament de l’Alcora ha adjudicat les obres de construcció de tres aules i un bany a la Casa de la Música a l’empresa alcorina Vipecons, S.L. per un import aproximat de 51.000 €.

Aquestes instal·lacions seran utilitzades pels alumnes de l’Escola de Música “Vicent Serrano Gil”. Un aula es destinarà per a percussió i estarà dotada amb tot l’instrumental. Les altres dues, que tindran la possibilitat de convertir-se en una única sala, estan previstes per als alumnes de Jardí Musical, de 4 i 5 anys. Totes les sales estaran insonoritzades i comptaran amb aire condicionat i projector.

Els treballs s’executaran durant l’estiu i estaran finalitzats quan comence el pròxim curs.

L’alcalde del municipi, Samuel Falomir, destaca que és una actuació “molt demandada” pels veïns de l’Alcora “des de fa molts anys”, doncs té com a objectiu “donar solució al problema de falta d’espai que ve arrossegant”.

Una falta d’espai que, com explica el director de l’Escola de Música municipal, Agustín Chiva, “ha estat impedint el seu creixement”. Cal destacar que “es tracta d’un servei que té una elevada demanda, comptant, en els últims anys, amb més de 200 alumnes”.

Recorden que “aquest projecte serà possible gràcies a la remodelació que l’Ajuntament va realitzar al saló d’actes l’any 2016 i que va permetre traslladar allí els assajos de l’Agrupació Musical l’Alcalatén”. I és que, fins llavors, la banda assajava en l’espai que ara es dedicarà a noves aules.

D’aquesta manera, “s’aconsegueixen dos objectius” per un costat “s’han millorat les condicions d’assaig de la banda, ja que l’actual espai és molt més adequat” i per un altre “es millorarà la situació de falta d’espai de l’Escola”.

“Aquestes millores eren necessàries i de forma urgent”, ressalten, i apunten que “l’objectiu del govern municipal és construir una nova Escola de Música quan siga possible”.