volver

El Ayuntamiento de l'Alcora reduce la deuda en más de 2 millones de euros en 3 años

El deute de l’Ajuntament de l’Alcora ha baixat en 2,2 milions d’euros des de l’arribada de l’actual equip de govern. Així ho han indicat l’alcalde de la localitat, Samuel Falomir, i el regidor d’Hisenda, Robert Tena, els quals han recordat que al juny de 2015 el deute se situava en 6,9 milions d’euros, mentre que al juny de 2018 la quantia s’havia reduït a 4,7 milions d’euros.

En paraules del primer edil “estem complint amb una de les nostres màximes prioritats en matèria econòmica, rebaixar el deute, i les previsions són de seguir reduint-la de forma significativa”.

De fet, com explica el responsable d’Hisenda “en 2019 el Consistori arribarà al nivell òptim d’endeutament que, segons l’àrea d’Intervenció, està en els 4 milions d’euros, aproximadament”.

Tena destaca que “aquest és l’objectiu que ens havíem marcat al principi de la legislatura i, gràcies a les amortitzacions de forma anticipada que hem dut a terme al llarg d’aquests 3 anys, ho aconseguirem abans del previst”.

Quant a les dades de 2018, tal com informa el regidor, en el que va d’any s’ha amortitzat una quantia de 326.377 €.

“Una gestió econòmica responsable i eficient ens ha permès incrementar les inversions, els projectes, els serveis i les activitats que es realitzen a la localitat, al mateix temps que reduir considerablement el deute de l’Ajuntament”.

A més, els responsables municipals ressalten que “estem aconseguint més inversions que mai d’altres administracions per a l’Alcora”. Sobre aquest tema, recorden algunes de les ajudes anunciades en les últimes setmanes, com els 200.000 € de fons europeus FEDER per al projecte de posada en valor de la Reial Fàbrica, 400.000 de la Conselleria d’Economia Sostenible i l’IVACE per tal de millorar els polígons industrials, 230.000 € de la Diputació de Castelló per a la millora del casc antic i instal•lacions esportives, entre unes altres.

“També s’ha augmentat el pressupost de la Generalitat Valenciana destinat a les diferents àrees municipals, per exemple, la quantia per a Polítiques Inclusives i Benestar Social s’ha triplicat en els últims anys”, manifesten. “És fonamental sumar els màxims recursos possibles per a poder oferir més i millors iniciatives als nostres veïns i veïnes”.