volver

L’Alcora aconsegueix un milió d’euros més de la Generalitat per a l’ampliació i rehabilitació de l’IES Ximén d’Urrea

Bones notícies per a l’Alcora. La Generalitat Valenciana ha ampliat en un milió d’euros el pressupost per a l’ampliació i rehabilitació de l’IES Ximén d’Urrea, passant de 4,4 a 5,4 milions d’euros. Cal recordar que es tracta d’un projecte inclòs dins del pla Edificant per a la millora d’infraestructures educatives, per la qual cosa serà finançat íntegrament per l’administració autonòmica.

L’alcalde, Samuel Falomir, ha avançat que en el Ple d’aquest mes de gener s’aprovarà la proposta de resolució de la Conselleria d’Educació per a la delegació de competències a l’Ajuntament per a dur a terme aquesta actuació. Després de la ratificació de la proposta, s’iniciarà el procés de licitació de les obres.

Amb aquest pas estarem ja molt a prop, per fi, de començar a fer realitat una demanda històrica de l’Alcora com és l’ampliació i millora de l’IES Ximén d’Urrea”, ha destacat l’alcalde, Samuel Falomir, qui, a més, ha valorat “molt positivament” l’ampliació del pressupost per a la seua execució.

Ens hauria agradat que el procés estiguera molt més avançat, i encara que per part nostra hem fet tot el possible, les circumstàncies són les que són”, ha indicat el primer edil, fent al·lusió a la pandèmia i a la paralització de la licitació que es va produir l’any passat a causa de l’alça de costos dels materials. Per aquest motiu, l’Ajuntament va sol·licitar a la Generalitat una revisió del preu.

L’actuació servirà per a millorar “notablement” les instal·lacions, i d’aquesta manera, permetrà que l’alumnat puga rebre la seua formació “en les millors condicions possibles”.

Cal tindre en compte que l’IES Ximén d’Urrea va ser inaugurat l’any 1983 i des de llavors no s’ha realitzat cap millora.

Falomir ha recordat que el projecte d’ampliació es va perfilar després de diverses reunions amb la direcció del centre, que va posar sobre la taula totes les necessitats.

El projecte contempla la construcció d’un nou edifici i la reforma de l’existent. Entre altres instal·lacions, comptarà amb sis noves aules, un taller de tecnologia, un nou gimnàs i cafeteria i un porxe exterior. La culminació de les obres permetrà retirar les aules prefabricades.