volver

Alcora implantará el sacrificio cero, potenciará la adopción y el control de animales abandonados

L’Alcora continua fent passos per tal de convertir-se en una ciutat de referència en protecció i benestar animal, posant en relleu la sensibilitat del consistori en aquesta matèria.

L’erradicació dels sacrificis, el foment de les adopcions, el seguiment dels animals abandonats i la conscienciació en contra del maltractament i l’abandó són metes prioritàries, per a això, com ha donat a conéixer la regidora de Polítiques Inclusives, Tica Pons, el Govern municipal està treballant en diferents iniciatives.

En aquests moments, tal com ha explicat, s’està preparant el nou contracte del servei de recollida i manutenció d’animals abandonats. Sobre aquest tema, Pons ha indicat que enguany finalitza l’actual contracte i “encara que podríem haver-lo prorrogat, hem decidit traure’l de nou a licitació per a elaborar uns plecs més ambiciosos i compromesos amb el benestar dels animals, millorant les condicions del servei i garantint que l’empresa adjudicatària complisca amb el sacrifici zero”.

La regidora ha destacat que “estem treballant conjuntament amb associacions i protectores, que coneixen de primera mà aquesta matèria i realitzen una gran labor en pro del benestar animal, amb la finalitat de consensuar el document i garantir el màxim nivell de protecció possible”.

Una altra meta important que persegueix l’Ajuntament, juntament amb la implantació del sacrifici zero, és la posada en marxa d’un sistema que permeta potenciar l’adopció dels animals de companyia. D’una banda -assenyala Pons- “incidirem en la divulgació dels animals recollits i farem un seguiment de cadascun d’ells amb la finalitat de trobar-los una llar”. Així mateix, “posarem en marxa campanyes de conscienciació en favor de l’adopció i en contra el maltractament i l’abandó, a més d’altres accions en col·laboració amb les associacions i protectores d’animals”.

La responsable municipal de Polítiques Inclusives ha ressaltat que “el nostre propòsit és avançar amb pas ferm en la protecció animal, fomentar l’adopció, promoure la tinença responsable i acabar amb l’abandó”.

Aquest tipus de polítiques “són les esperades pels veïns i veïnes de l’Acora”, ha assenyalat Pons, “una localitat molt compromesa amb el benestar dels animals”.