volver

Presenten el llibre de les Festes del Crist 2021

Si tots els anys els veïns i veïnes de l’Alcora esperen amb anhel l’arribada del llibre oficial de les seues festes majors, enguany s’ha rebut amb més ganes si cap, després de l’aturada produïda en 2020 per causa de força major, la suspensió de les celebracions a causa de la situació sanitària derivada del covid-19.

L’Ajuntament ha acollit aquest matí l’acte de presentació del llibre de les Festes del Crist 2021 amb la presència de l’alcalde, Samuel Falomir, la regidora de Festes, Vanessa Periz, el Cronista Oficial de la Vila i coordinador de l’edició, José Manuel Puchol, i la reina i dames de l’última Cort d’Honor, la de 2019.

El llibre té un preu simbòlic de 2 euros i la recaptació anirà destinada íntegrament a fins socials, concretament a la lluita contra el càncer, ja que es repartirà entre l’Associació Castelló Contra el Càncer (ACCC) i l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

Todas aquellas personas interesadas en adquirirlo, pueden dirigirse al Ayuntamiento o en los siguientes establecimientos del municipio: Droguería Tere Puerto, Papelería Arlequín, Pili Sanchis, Papelería Salvador, El Kiosket, Estanco Amparo, Ferretería Ferrercas, Tienda de Susana, kiosko La Vila y Estanco Gloria. Pejó ha querido agradecer la "desinteresada" colaboración de estos comercios alcorinos.

Es tracta de l’edició número 65. Com recorda el Cronista Oficial, “el llibre de festes de l’Alcora arranca en 1948, any en què es crea l’excelsa proclamació de reina i dames amb el seu mantenidor corresponent, sent triada la primera reina, María Teresa Michavila Pallarés. També apareix el pregó i diversos articles i poemes que l’enriqueixen”.

Així mateix, Puchol ha explicat que 2020 no ha sigut l’únic any en què no hi ha hagut llibre de festes “tampoc es va realitzar de 1958 a 1965, inclusivament, sota l’alcaldia de Francisco Luis Grangel Mascarós”.

Cada exemplar de l’actual edició consta de 104 pàgines, a més de les tapes. La portada correspon al cartell “L’Alcora en festes”, d’Estrella Ordoñez, guanyador del tradicional concurs de cartells i, per tant, anunciador de les celebracions.

Cal ressaltar que la present edició és la 24a de CMYKPRINT d’Almassora a càrrec de la impressió i la 17a del Cronista Oficial com a coordinador.

A més de pel seu vessant solidari, el llibre de festes de l’Alcora es distingeix per la seua gran qualitat, conjunció d’un atractiu disseny i un elevat nombre de col·laboracions d’interés que acompanyen al programa d’activitats.

Enguany, entre moltes altres, destaquen les sempre valorades aportacions del Museu de Ceràmica que, en aquesta ocasió, versen sobre la Reial Fàbrica i les obres de recuperació del Castell de l’Alcalatén. També el magnífic àlbum de fotos signat per José Manuel Puchol i Javier Nomdedeu sobre les reines i dames que compleixen 25 i 50 anys de les seues respectives proclamacions, el documentat treball signat per Ricardo Ripollés sobre el Comte d’Aranda, pioner de l’Aerostàtica o El Cinema de l’Alcora-Capítol II, signat per Eugenio Nomdedeu, etc., etc.

El primer edil ha volgut agrair i destacar, un any més, la “magnífica tasca desinteressada” desenvolupada pel Cronista Oficial com a coordinador de l’edició. En paraules de Falomir: “El minuciós treball dut a terme per José Manuel Puchol possibilita que el nostre llibre de festes siga tot un referent en el seu àmbit”.

Així mateix, l’alcalde ha tingut paraules d’agraïment per als comerços que s’han oferit com a punts de venda i per a totes aquelles persones que, “d’una manera o una altra, han col·laborat en l’elaboració d’aquesta extraordinària obra, que passarà a engrossir la col·lecció dels molts veïns i veïnes que guarden com a autèntiques joies els llibres de les Festes del Crist de l’Alcora”.