volver

Les brigades forestals de la Diputació treballen en la neteja del paratge de Sant Vicent de l’Alcora

Sant Vicent, el ‘pulmó verd’ de l’Alcora, està sent objecte de noves actuacions per a la seua posada en valor, una de les prioritats dins de l’‘aposta decidida’ del Govern municipal per la preservació i impuls del patrimoni local (cultural, natural, industrial, etc.).

En l’actualitat, les brigades forestals de la Diputació de Castelló estan duent a terme tasques de neteja i desbrossament en el paratge, concretament, en el camí de Sant Vicent. Uns treballs que es prolongaran durant tot l’estiu.

La primera tinenta d’alcalde, Ana Huguet, el regidor de Naturalesa, Ricardo Porcar, i la regidora d’Educació, Vanessa Périz, han visitat el paratge per tal de comprovar com s’estan desenvolupant els treballs. Els responsables municipals han destacat la “gran tasca” que estan duent a terme les brigades en aquest “emblemàtic enclavament” de l’Alcora.

A més d’aquesta zona, netejaran l’esplanada que voreja l’edifici conegut com ‘la torre’, en el barri de Sant Cristòfol. Amb aquesta actuació “donarem resposta a una demanda que ens van traslladar els veïns i veïnes en la visita que vam realitzar recentment a aquest barri dins de la iniciativa Despatx al carrer”, ha manifestat Huguet.

La comesa principal de les brigades és el desbrossament de zones forestals que voregen el cas urbà. En aquest sentit, cal recordar que, a la fi de 2020, les brigades autonòmiques de mitigació, sota la direcció del Consorci de Bombers de la Diputació, van crear un tallafocs perimetral per a la protecció de la urbanització ‘El Pantano’ en cas d’incendi en els seus voltants. Així mateix, es va condicionar una àmplia zona del paratge de Sant Vicent, establint també franges de protecció contra incendis.

“Aquestes actuacions van ser molt aplaudides pels veïns i veïnes, ja que el resultat va ser espectacular. Feia temps que no es veia així de net el nostre pulmó verd i, ara, amb els treballs que s’estan realitzant, se li donarà un major impuls”, ha ressaltat la primera tinenta d’alcalde.