volver

Presenten el projecte inclusiu i d’innovació educativa ‘L’Alcalatén Adaptada’

L’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora (ESCAL) ha acollit aquest matí la presentació de ‘L’Alcalatén Adaptada’, un projecte d’innovació educativa que s’inclou dins del PIIE’s de la Reial Fàbrica.

La inicia va sorgir a partir de la necessitat de fer accessibles als alumnes i als veïns amb diversitat funcional tot l’entorn. Així, l’objectiu principal és crear llocs i espais adaptats per a millorar la vida, el desplaçament i l’accés a la cultura de totes les persones. A més, persegueix conscienciar als alumnes que totes les persones som diferents i tenim diferents necessitats, per la qual cosa és necessari percebre la diferència amb la qual algunes persones viuen el seu dia a dia i de les limitacions i dificultats que poden trobar en el seu entorn.

En el projecte participen tots els centres d’educació de la comarca i el Museu de Ceràmica de l’Alcora i involucra a al voltant de 1.500 persones, passant per infantil, primària, ESO, Batxillerat, mòduls, Centre de Formació de Persones Adultes i Escal.

Des de l’Escola Superior de Ceràmica s’ha generat el nucli de la investigació, del disseny i la tecnologia per a desenvolupar pictogrames i mapes hàptics en ceràmica i motles amb paraules en braille per a senyalitzar els entorns i que han reproduït tots els xiquets i xiquetes involucrats.

A través d’aquesta iniciativa, acostem la ceràmica a més gent i tots els beneficis que comporta i ajudem els nostres estudiants a convertir-se en persones més sensibles amb les necessitats de l’entorn”, han destacat des de l’organització.