volver

Presenten la programació i el vídeo promocional d’Al-qüra Medieval

L’Alcora viatjarà al segle XIII els dies 10, 11 i 12 de novembre. Poblat i mercat medieval, representacions històriques, música, ball, falconeria, activitats per als més menuts… i molt més. Tota una experiència d’immersió històrica per als visitants de totes les edats

L’Ajuntament de l’Alcora i l’associació Nous Pobladors Al-qüra han presentat en el Museu de Ceràmica la programació i el vídeo promocional de la pròxima edició d’Al-qüra Medieval, que se celebrarà els dies 10, 11 i 12 de novembre.

Els carrers de l’Alcora s’ompliran, un any més, de música i dansa celebrant les diferents cultures. Més de 500 veïns, abillats amb vestimentes fidels a l’època, representaran el dia a dia del segle XIII, amb els seus diferents gremis: forners, agricultors, caçadors… que donaran vida a aquest xicotet poblat. Les diferents representacions que se succeiran durant el cap de setmana acostaran la història als allí presents.

Mercat medieval, falconeria, degustació de beuratges d’època, activitats per als més menuts... Tota una experiència d’immersió històrica per als visitants de totes les edats.

Al-qüra Medieval és un viatge al segle XIII en el qual es representa el moment històric de l’encreuament de cultures en temps de la reconquesta. Ens trobem a l’any 1233, Jaume I avança amb les seues tropes per a conquistar València. Després d’ells, famílies cristianes es desplacen a les terres recentment conquistades a la recerca de noves oportunitats. No obstant això, en arribar al poblat d’Al-qüra, es troben que l’Arif Sarraí de l’Alcalatén no s’ha rendit encara. Els nous pobladors no tenen més remei que acampar a les portes a l’espera d’una solució.

Més informació en: www.alquramedieval.com