Tornar

L’Alcora col·loca la nova campana de la Reial Fàbrica i presenta una exposició sobre l’evolució històrica de la seua façana

La capital de l’Alcalatén afronta la recta final del cicle Maig Ceràmic 2024, que es clausurarà el divendres 14 de juny

*****

L’Alcora afronta la recta final de Maig Ceràmic 2024. Si el passat divendres es va presentar al Museu de Ceràmica la nova campana de la Reial Fàbrica, hui hem assistit a la col·locació de la mateixa en el seu lloc definitiu, l’espadanya de l’emblemàtica manufactura.

Així mateix, aquesta vesprada s’ha presentat l’exposició “La façana de la Reial Fàbrica, la cara canviant d’un edifici”, una mostra molt didàctica sobre l’evolució històrica d’aquesta part de l’edifici amb espectaculars suports gràfics elaborats pels arqueòlegs Pablo Medina i Ana Oller.

Concretament, consta de 6 panells de gran format instal·lats en uns suports mòbils que se situen a la plaça del Convent, al costat de la Reial Fàbrica, de manera que els visitants podran visualitzar la façana alhora que observen i interpreten els panells.

Sobre la campana…

Ha sigut fabricada per Electrorecamp SL, empresa d’Atzeneta d’Albaida (València).

Té un diàmetre de 22 cm i pesa aproximadament 10 kg. Està fosa en bronze mitjançant la tècnica de la cera perduda.

S’ha afegit una inscripció commemorativa de la seua fabricació.

Últim acte

Maig Ceràmic es clausurarà el pròxim 14 de juny amb un acte en el qual també es presentaran les novetats expositives de “Alcora la Ilustre Cerámica” per als pròxims mesos.

Durant maig i de juny, la capital de l’Alcalatén ha celebrat amb èxit de participació aquest cicle ja consolidat dedicat a ressaltar la cultura de la ceràmica que existix en la localitat i acostar-la a veïns i visitants, així com a assumir, reivindicar i celebrar la transcendència que la Reial Fàbrica ha tingut, té i tindrà per a l’Alcora.

Ho ha fet amb activitats molt variades, però totes en clau ceràmica: xarrades, rutes patrimonials per la naturalesa i el nucli urbà, exposicions, visites teatralitzades, performances artístiques, concerts, activitats del CICA 2024, visites comentades al Museu de Ceràmica, etc.