Tornar

‘Anatomías de la forma’ de l’oscense Miguel Molet guanya el 36é Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora

La trenta-sisena edició del Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora, un dels més longeus i prestigiosos del nostre país, ja té guanyadors.

El primer premi, patrocinat per l’Ajuntament de l’Alcora i dotat amb 7.000 €, ha sigut per a “Anatomías de la forma”, del ceramista Miguel Molet, d’Albelda (Osca) .

El segon premi, dotat amb 4.000 € i patrocinat per la Diputació Provincial de Castelló, ha recaigut en “Evening Tides”, del japonés Satoshi Kino”.

I el tercer premi, que té una consignació de 2.800 € i està patrocinat pel General de l’Aire D. Federico Michavila, ha sigut per a “Oceanarium – from blue to white”, de l’artista polonesa Weronika Lucinska.

El jurat ha atorgat també una Menció d’Honor a l’obra “Doomsday Glorious No.1”, de WenJue He (Xina).

Les dades de participació en la trenta-sisena edició del Concurs són: 134 obres presentades, 91 ceramistes i 25 països participants

El jurat, presidit per Noelia Muñoz, regidora de Cultura de l’Ajuntament de l’Alcora, ho han format: Paula Algueró, cap del Departament de Fonaments Artístics de l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora; Conxa Bou, ceramista, membre de l’Associació Nacional de Tècnics Ceràmics; Mª Antonia Casanova, conservadora de Ceràmica del Museu del Disseny de Barcelona; Paola Grizi, ceramista italiana, guanyadora del Premi Especial del Públic del 35cica2015; i Rafaela Pareja, ceramista, membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica.

L’entrega de premis se celebrarà l’1 de juliol, coincidint amb la inauguració de l’exposició de les obres finalistes del 36cica2016, mostra que estarà integrada per obres d’un total de 38 ceramistes, procedents de 17 països.