Tornar

Cevisama 2024: Posen en valor el CICA com a referent mundial de la ceràmica contemporània

L’Ajuntament ha presentat hui en la fira Cevisama l’última edició del Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora – CICA 2024.

Un certamen “en plena maduresa” que es reafirma com a “referent de la ceràmica artística contemporània a nivell mundial”, tal com ha destacat l’alcalde, Samuel Falomir, en l’acte celebrat en l’estand de la Diputació de Castelló.

En tot aquest temps, el CICA ha anat creixent de manera espectacular en prestigi i en participació i ens ha permés atresorar en el Museu de Ceràmica una de les millors col·leccions de ceràmica contemporània, composta per més de 230 obres, que, recentment, s’ha actualitzat i diversificat”, ha ressaltat el regidor de Cultura, Carlos Esteban.

Per la seua part, el director de museu, Eladi Grangel, ha aportat les xifres que posen de manifest la “gran acceptació” i “bona salut” de la qual gaudix el concurs.

Des de 1981 fins a 2024, s’han presentat 8.500 obres, de 2.794 ceramistes, procedents de 76 països.

Pel que respecta a la present edició, s’han presentat 376 obres, de 280 ceramistes, procedents de 51 països. El 36% dels participants són ceramistes espanyols i el 64% restant procedixen d’altres països. Els continents amb una major representació són Europa, Amèrica i Àsia.

Per a finalitzar la seua intervenció, Grangel ha convidat als assistents a visitar l’exposició integrada per les 42 obres finalistes del CICA 2024, que romandrà al Museu de Ceràmica del 18 de maig al 30 de setembre.

Ha tancat l’acte el diputat provincial de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés.