Tornar

Comença la XVII Mostra de Teatre Amateur ‘Vila de l’Alcora’ amb l’obra ‘Famílies.som’

Aquest dissabte arrancarà la XVII Mostra de Teatre Amateur ‘Vila de l’Alcora’. Una iniciativa amb la qual l’Ajuntament vol acostar les arts escèniques a la ciutadania i promocionar l’activitat teatral no professional.

“És important donar suport i posar en valor tot el treball, l’esforç i la il·lusió que hi ha darrere dels grups de teatre amateur, així com la riquesa, originalitat i diversitat de les seues propostes escèniques”.

Així ho ha expressat la regidora de Cultura, Ana Huguet, qui ha ressaltat que “estem molt orgullosos de tindre a l’Alcora una de les mostres teatrals més importants i consolidades de la Comunitat Valenciana”.

La seua dissetena edició començarà amb el grup Comuna Gàbia Teatre, que posarà en escena l’obra ‘Famílies.som’. Paola Castelló, Elma Zaragozá, Carmen Franco, Aniceto Prieto i Xavier Merí, sota la direcció de Josep Lluís Més i Marien Santiago, realitzaran un recorregut per diferents situacions i diferents tipus de família a través de la mirada de cinc autors.

Un espectacle fresc i divertit on els actors, que canvien contínuament de personatges, representen pares, fills, cosins, cunyats, gendres, sogres, nebots, germans…en una successió d’escenes en les quals s’evidencia la manera, a vegades absurda, a vegades insòlita, i sempre molt còmica, de com, en aquesta societat, ens relacionem amb el nostre entorn familiar.

Pròximes representacions

La Mostra continuarà el pròxim 23 de novembre amb l’obra ‘Érase una vez’ posada en escena pel grup cultural Font Viva Teatre i dirigida per Iván Vidal.

La peça, de l’autora Margarita Tresp, tracta d’una parella molt enamorada que decideix casar-se sense emportar-se a viure amb ells, deixant a soles, a l’oncle d’ella, que ha exercit sempre de pare i que és de coeficient intel·lectual molt baix. Els maltractaments a la dona augmenten i fins i tot l’oncle «padrastre» és maltractat en les seues visites pel «marit estupend». Finalment, algú prem el gallet d’una pistola que acaba amb la dramàtica situació.

Aquests personatges estan interpretats per Juan Carlos Franco, Mariana Segura i Alessandro Capelli.

El 30 de novembre serà el torn d’Àgora grup de teatre. Xavi Lauder, Josemi Ortolá, Carles Teruel i Roberto Ripoll, sota la direcció de Vicent Giner, posaran en escena ‘Jugadors’ de Pau Miró.

El text de l’obra comença mostrant-nos una sèrie d’escenes de presentació de personatges molt dispars i diferents entre si, personatges desesperançats, perduts en un món que ja no és el seu, però amb un fons de misteri i turbulència. Els personatges no tenen nom, els coneixem com el barber, l’actor, l’enterrador i el professor. Cadascun està modelat amb un caràcter diferent, tots amb una peculiaritat que els distingeix.

La Mostra conclourà el dissabte 7 de desembre amb la representació per part d’Stres de Quatre de ‘Perras’, un àcid, i aparentment refrescant, drama còmic de Jerónimo Cornelles, escrita a partir d’una peça curta del mateix títol dels autors argentins E. Federman, N. Canglia, M. Kartun i C. Martínez Bel, que deixarà al públic petrificat i amb el somriure congelat al pati de butaques en descobrir que, a vegades, la quotidianitat pot resultar terrorífica i obscena.

‘Perras’ és la història de Claudio i Nestor, personatges interpretats per Jordi Tamarit i Juan Castillo, i les seues gosses Yanina i Colita: dos homes prop de quaranta anys que coincideixen algunes vesprades al parc amb les seues mascotes. Serà allí, mentre les gosses juguen alienes a les converses dels seus amos, quan descobrim que a vegades són els amos els qui haurien de portar corretja i no les mascotes.

Totes les representacions es duran a terme a les 19.30 hores a l’Auditori de la Caixa Rural.