Tornar

Consulta la programació de la XX Mostra de Teatre Amateur Vila de l’Alcora

No et perdes cap representació! Recorda que l’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament de l’Auditori de la Caixa Rural.

L’Alcora està d’aniversari. I és que enguany celebra la seua vintena Mostra de Teatre Amateur, edició que han presentat l’alcalde, Samuel Falomir, i el regidor de Cultura, Carlos Esteban, i que alçarà el teló aquest dissabte.

L’aposta del consistori alcorí pel teatre aficionat ha sigut reconeguda per la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana mitjançant la concessió del premi ‘Tablas 2023’ a l’entitat que més ha donat suport al teatre amateur. L’acte de lliurament es realitzarà el dissabte 2 de març, a les 19.30 hores, a la Sala l’Horta (Castellar-Oliveral, València).

El primer edil ha destacat l’honor que suposa per a l’Alcora rebre una distinció “tan important” que “posa en valor tot el treball que l’Ajuntament està duent a terme des de l’any 2003”.

En la mateixa línia, Esteban ha subratllat que “després de tot aquest temps, el cicle continua mantenint el seu esperit i els seus objectius principals: donar l’oportunitat als grups de teatre no professionals de mostrar les seues obres i desenvolupar tot el seu talent sobre l’escenari, a més de fer costat als nous creadors”.

Cal recordar que la Mostra de l’Alcora és una de les més destacades i longeves de la Comunitat Valenciana en el seu àmbit.

Programació ‘XX Mostra de Teatre Amateur Vila de l’Alcora’

Arrancarà aquest dissabte, dia 13 de gener, a les 19.00 hores, amb la posada en escena de ‘El crèdit’, de Jordi Galceran, a càrrec del grup ‘El Colp T-atre’. Es tracta d’una obra dirigida i adaptada per la companyia, en la qual es potencia el seu vessant còmic, però sense perdre el focus en la reflexió. Els actors Josep Enric Morató González i César Antonio García Marco donaran vida a aquesta comèdia que versa sobre l’economia, la crisi, la desesperació, la fragilitat de les vides humanes i també sobre estranyes i insondables relacions de parella. ‘El crèdit’ ens planteja quin és el límit humà davant la desesperació econòmica.

El cicle prosseguirà el divendres 26 de gener, a les 20.00 hores, amb l’obra ‘La duda’, de John Patrick Shanley, de la mà del grup de teatre Platea, dirigit per Alberto Palacios. Es tracta d’un dels espectacles amb més nominacions (huit) de la X Edició dels Premis Nacionals Escenamateur Juan Mayorga de les Arts Escèniques. La peça, muntada per la companyia de Tomelloso, se situa en una església del Bronx novaiorquès en els anys 60. El pare Flynn desafia les regles estrictes de la germana Luisa, en un moment de canvis polítics que arriben a tota la societat; al col·legi acaba d’arribar el primer estudiant negre, Donald…

Hamlet’, la gran tragèdia escrita per William Shakespeare, serà la tercera obra a posar-se en escena. Tindrà lloc el divendres 9 de febrer, a les 20.00 hores, a càrrec del grup Suc de Teatre – La Tarumba. Es tracta d’una adaptació del seu director, José Antonio Martínez, per a 8 actors i 2 actrius, en la qual es mantenen l’essencial de la trama, la majoria de les escenes, la fondària i dramatisme dels monòlegs i diàlegs i el seu magistral registre poètic. Tant l’adaptació com l’espectacle actualitzen alguns elements, com el vestuari, l’attrezzo, l’escenografia i la música, mentre que mantenen l’època de Shakespeare en tot el relacionat amb el llenguatge i la ideologia: les relacions humanes, la política, l’honor, la moral i la religió.

El grup alcorí ‘Tiranta Teatre’ serà el següent a pujar-se’n a les taules de l’Auditori de la Caixa Rural, el divendres 23 de febrer, a les 20.00 hores, amb ‘El beso de la Mujer Araña’, representació dirigida per Juan Luna, impulsor de la Mostra de Teatre Amateur de l’Alcora. L’obra narra les converses diàries entre Valentín i Molina, companys de cel·la en una presó argentina durant la dictadura militar. Parla d’ideals, de compromís, de limitacions, de misèries, de llibertat i tot l’inherent a l’ésser humà, i per sobre totes les coses, parla d’amor. De l’amor més enllà de la sexualitat. De l’amor salvador, aquell que no distingeix, que permet obrir la consciència i ens permet veure’ns, trobar-nos en l’altre i ser l’altre.

Aquestes són les quatre obres seleccionades de la ‘XX Mostra de Teatre Amateur Vila de l’Alcora’. No obstant això, en tractar-se d’una edició especial, comptarà també amb la participació especial del grup local ‘Les Espontànies’, que representarà ‘Teatre a peces’ els dies 2 i 3 de març, a les 18.00 hores.