Tornar

El conseller Vicent Marzà anuncia inversions culturals i educatives a l’Alcora per valor de vora mig milió d’euros

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat hui l’Alcora acompanyat per l’alcalde de la localitat, Víctor Garcia. La visita s’ha iniciat a l’IES l’Alcalatén, on s’ha mantingut una reunió amb l’equip directiu del centre. En aquesta trobada, el responsable autonòmic d’Educació ha explicitat que les obres d’ampliació de l’institut s’iniciaran abans del 9 de juny, segons el compromís adoptat per l’empresa adjudicatària de l’obra que realitzarà la construcció de 6 aules noves i un porxo per necessitats d’escolarització, amb un pressupost de 334.000 euros.

“La nostra gestió es basa en fets i no en promeses. L’ampliació de l’IES l’Alcalatén estava prevista al Mapa de les Infraestructures Escolars i el procés de licitació ja ha finalitzat, per tant, en breu començarà l’obra. No ocultem res, voldríem que hagueren començat al final de 2016, però els processos de licitació són molt lents. No obstant això, ara ja estem en disposició de poder dir que l’Alcora comptarà en breu amb obres per a garantir les aules dignes que es mereix l’alumnat de l’institut. Sense triomfalismes, però amb pas ferm, el Govern del Botànic compleix amb el que diu”, ha comentat el conseller Marzà.

La visita ha continuat al Museu de la Ceràmica, amb motiu de la celebració del cicle ‘L’Alcora maig ceràmic’, què commemora l’aniversari de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda. En aquest sentit, el conseller Marzà ha explicat que “tal com vam anunciar fa uns mesos, una de les parts del pressupost de la nostra Conselleria que més hem augmentat ha estat la partida destinada a restauració, la posada en valor i la promoció del nostre patrimoni. Això permet que destinem 129.000 euros a la consolidació i condicionament de la Reial Fàbrica de l’Alcora”. En aquest sentit, Cultura de la Generalitat també destinarà uns 31.000 euros per a la restauració de l’avantmuralla de l’Alcassaba del castell de l’Alcalatén. L’obra facilitarà l’accés, la comprensió i la lectura d’aquest exemple de patrimoni cultural valencià. En total, Cultura té previst invertir en elements patrimonials de l’Alcora uns 160.000 euros amb vista al 2018.