Tornar

El Govern de l’Alcora aprova un pressupost de 17,4 milions que dona resposta als principals reptes de la localitat

Amb el vot a favor del PSOE (9), el vot en contra del PP (5) i l’abstenció de Més l’Alcora (3), el Ple de l’Ajuntament de l’Alcora ha aprovat hui el pressupost municipal per a l’exercici 2022. “Uns comptes dissenyats per a contribuir a la reactivació econòmica de la localitat i continuar implementant el projecte de present i futur ‘l’Alcora 2030’, dirigit a afrontar els grans reptes de modernització, desenvolupament sostenible, cohesió social i millora dels serveis públics”, ha manifestat el regidor d’Hisenda, Robert Tena.

El pressupost aprovat ascendeix a 17.419.916,75 euros, la qual cosa suposa un augment d’un 12,16% respecte al de 2021.

Tena ha destacat que el pressupost de 2022 és “un instrument clau perquè l’Ajuntament siga un motor de l’activitat econòmica i que l’Alcora continue avançant en el model que va arrancar en 2015 i que en els últims anys ha agafat un gran impuls”.

Malgrat la previsió d’una caiguda dels ingressos de 400.000 euros a causa del nou Reial decret llei 26/2021 sobre les plusvàlues, el Govern municipal congelarà els impostos. “Gràcies a una gestió econòmica eficient i responsable, podrem mantindre, i fins i tot augmentar, els serveis oferits, continuar realitzant importants inversions, etc. sense necessitat de pujar els tributs municipals”.

El capítol d’inversions s’eleva a 4,7 milions d’euros. Tena ha posat en valor el treball del Govern municipal per tal d’aconseguir ajudes d’altres administracions, d’aquesta manera, ha destacat que el 73,7% de les inversions estan subvencionades, “la qual cosa motiva que tinguem un pressupost elevat”.

Entre els projectes que es posaran en marxa el pròxim any, el regidor ha ressaltat les actuacions del pla ‘Edificant’ (millora i ampliació de l’IES Ximén d’Urrea i construcció d’un gimnàs al CEIP Grangel Mascarós), la rehabilitació i valorització de la zona fundacional de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda, el PAI industrial Santa, la creació d’una plaça i un parc caní en els voltants de l’IES Ximén d’Urrea, la construcció de pistes de pàdel i altres millores en infraestructures esportives…

En 2022 també culminaran importants actuacions com són la renovació del carrer Enrique Grangel Girona i la millora i modernització del polígon industrial Foies Ferraes.

A més de grans projectes, Tena ha volgut posar en relleu “les xicotetes obres del dia a dia que serveixen per a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes”, per al que -segons apunta- “són fonamentals contractes com el de manteniment de vies públiques i camins i el de senders, tots dos pioners al nostre municipi”.

En l’apartat social, a més de les prestacions i ajudes a les persones més vulnerables, destaca la posada en funcionament del Centre de Dia amb una partida pressupostària de 424.840 euros.

El responsable municipal d’Hisenda ha puntualitzat també que en el pressupost “complim els objectius d’estabilitat pressupostària i estabilitat financera”, paràmetres que posen de manifest la bona salut econòmica del consistori.