Tornar

El japonés Takashi Matsuo aconsegueix el Premi Caixa Rural del 39é Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora

Takashi Matsuo, ceramista japonés establit a València des de fa 2 dècades, ha resultat guanyador del Premi Caixa Rural, que concedeix el Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora a l’obra més valorada pel públic. Un guardó per al qual es té en compte tant l’opinió dels visitants a l’exposició, que poden emetre el seu vot en una urna habilitada a l’entrada del Museu, com la dels visitants virtuals, que voten a través d’internet, i també l’opinió experta dels ceramistes participants en l’exposició.

L’obra de Matsuo, titulada “Corazón”, se’ns presenta com un embolcall que ens mostra el seu interior a través d’una finestra. En paraules del propi artista, “Treballe més en l’espai interior que l’exterior. En la part exterior deixe la forma simple i orgànica, amb color i decoració també senzills. El disseny de l’escultura s’inspira en el cos humà, els òrgans… i sempre faig un espai interior i un forat per abocar-se. És una cosa enigmàtica. La meua intenció és que la gent puga contemplar i descobrir alguna cosa que no esperava. Una xicoteta sorpresa”.

Takashi Matsuo va nàixer a la província nipona de Nara, on va estudiar batxiller artístic. Traslladat a València per a iniciar els estudis superiors, la recomanació d’una professora li va portar fins a l’Escola Superior de Ceràmica de Manises, on va obtindre la diplomatura de ceràmica artística en 2001. Des de llavors, la ceràmica ha centrat la seua activitat artística, participant en nombroses exposicions i concursos. En 2018 ja va obtindre el reconeixement del jurat en el 38é CICA de l’Alcora, amb un Esment d’Honor, i aquest any 2019 està sent especialment productiu per a ell, doncs al premi obtingut a l’Alcora se suma la selecció per a la XIV Biennal Internacional de Ceràmica de Manises i exposicions al Museu Nacional de Ceràmica de València i a l’Escola d’Art de Terol.

Amb aquest premi es completa el quadre d’honor del 39é Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora, que ja havia concedit els 3 primers premis a Velimir Vukicevic (Sèrbia), Kari Peeters (Bèlgica) i Corrie Bain (Regne Unit)