Tornar

La biblioteca de l’Alcora impulsa nombroses propostes per a fomentar la lectura i el benestar

Es tracta d’un espai viu i actiu en el qual les iniciatives no paren: bibliopiscina, biblioteca a l’aire lliure a Araia, club de lectura, taller d’escriptura creativa, taller de mindfulness, grup de suport a persones amb càncer, fira solidària, presentacions de llibres, contacontes…

Una biblioteca viva i activa. Així és la de l’Alcora, un servei gestionat per Anna Puchol des de fa 33 anys, des del qual no es para de crear i innovar, a través de noves iniciatives i potenciant les existents. Els objectius principals: fomentar la lectura, l’escriptura i el benestar personal, emocional i social dels usuaris i usuàries per a millorar la seua qualitat de vida.

Bibliopiscina

Una d’aquestes iniciatives és la bibliopiscina. Un servei destinat a acostar, facilitar i fomentar la lectura entre els usuaris de la piscina d’estiu, que poden triar entre una gran varietat de llibres per a amenitzar la seua estada en aquestes instal·lacions.

Biblioteca d’estiu a Araia

La pedania d’Araia també gaudeix aquest estiu dels avantatges d’una biblioteca a l’aire lliure, una iniciativa orientada al foment de la cultura i l’aprenentatge per a tota la família que compta amb la col·laboració de la Associació Veïnal Masos d’Araia.

Club de lectura

El pròxim mes de setembre s’activarà el Club de Lectura, que es durà a terme els últims divendres de cada mes. Entre altres objectius, aquesta iniciativa pretén: afavorir la lectura continuada de llibres, conéixer noves temàtiques literàries, llibres i autors, conéixer persones amb el mateix interés per la lectura, compartir experiències lectores i ampliar la cultura i el coneixement.

Taller d’escriptura creativa

Llegir, escoltar, imaginar, dialogar… El taller d’escriptura creativa, per a joves i adults, és una altra nova iniciativa de la Biblioteca Municipal de l’Alcora, que es durà a terme els dies 19 de setembre, 17 d’octubre, 14 de novembre i 12 de desembre, de 19.00 a 20.30 hores. Estarà coordinat per l’escriptora i poeta Soledad Benages, professora de Llengua i Literatura, Màster en Didàctica.

Taller de mindfulness

Pròximament es posarà en marxa un taller de meditació i relaxació per a fer front a l’estrés diari i a l’ansietat juntament amb una bona selecció de llibres.

Grup suport per al càncer

Una altra de les iniciatives que s’està gestant és el ‘Racó rosa’, un grup de suport destinat a persones afectades per alguna malaltia oncològica, amb la finalitat d’acompanyar-les en aquest procés, recomanar llibres que els puguen ajudar i crear una xarxa de suport entre els participants.

Presentació de llibres

La biblioteca està preparant, a més, la presentació de diferents llibres a partir del mes de setembre, actes que comptaran amb la presència dels seus autors.

Altres activitats

Al llarg de l’any, l’immoble del carrer Aigua acull una infinitat d’activitats: Nit a la biblioteca, contacontes, dies temàtics, etc. La biblioteca organitza també destacades iniciatives com la Fira del Llibre Solidària de l’Alcora, amb la col·laboració dels centres educatius de la localitat, i s’adapta a les necessitats dels usuaris amb accions com l’ampliació de l’horari de la sala d’estudis en les èpoques d’exàmens.

Casa de la Cultura

Amb l’objectiu de prestar un servei encara millor, la biblioteca serà un dels serveis que es traslladarà a la futura Casa de la Cultura de l’Alcora (edifici que va albergar La Muy Noble).

Cal recordar que l’Ajuntament ha aconseguit una subvenció dels fons Europeus Next Generation de 624.385,73 euros amb la qual es durà a terme la primera fase de la Casa de la Cultura, que consistirà, precisament, en la rehabilitació de l’immoble per a la construcció de la nova biblioteca.