Tornar

La Casa de la Cultura de l’Alcora comptarà amb un saló per a actes amb capacitat per a 500 persones

La futura Casa de la Cultura de l’Alcora albergarà un saló per a la celebració de diferents actes amb capacitat per a 500 persones. Així ho han avançat l’alcalde, Samuel Falomir, i les regidores de Cultura i Educació, Ana Huguet i Vanessa Periz.

Cal recordar que l’Ajuntament va adquirir l’edifici de l’antiga fàbrica de La Muy Noble y Artística Cerámica de l’Alcora -de 1.200 m², aproximadament-, que es connectarà amb el magatzem municipal, per tal de posar en marxa aquest projecte inclòs dins de l’Estratègia Europea de l’Alcora i el pla ‘l’Alcora 2030’.

Entre els usos, han recordat que es traslladarà allí la casa de la música, la biblioteca, l’escola d’adults i l’escola oficial d’idiomes.

En l’actualitat s’està redactant el projecte bàsic. “A tot tardar, ens hem marcat com a objectiu que les obres comencen en 2024”.

Aquesta actuació “servirà per tal de donar resposta a diferents necessitats actuals de la població, tant culturals com formatives i d’una altra índole”.

D’una banda, han destacat que se solucionarà el problema d’espai que té ara l’Escola de Música. A més, l’edifici permetrà fer una reorganització dels espais municipals.

El que es persegueix és “ampliar la biblioteca, l’escola d’adults i el casal jove i fer un centre de formació i un alberg juvenil”. Així, “en traslladar-se alguns d’aquests serveis a la Casa de la Cultura, les actuals instal·lacions podran destinar-se a altres usos”. Per exemple, “a la biblioteca podrà traslladar-se el casal jove, en el casal jove podrà crear-se un centre de formació i a l’escola d’adults habilitar-se un alberg juvenil”, han indicat.

Falomir ha subratllat que “és un projecte a llarg termini, però la seua materialització ens permetrà oferir més i millors serveis”.