Tornar

L’Ajuntament aposta pel benestar dels seus majors amb els Jocs Castellonencs i un taller de nutrició

Les regidores de Tercera Edat i Esports, Tica Pons i Amparo Segura, respectivament, ha participat en la presentació de dues activitats dirigides a les persones majors que se celebraran a l’Alcora en els pròxims mesos.

D’una banda, la capital de l’Alcalatén acollirà el 12 de febrer en el pavelló poliesportiu els Jocs Castellonencs Adults Majors. És, doncs, un dels 25 municipis de la província que formen part d’aquesta iniciativa, la final de la qual se celebrarà el 31 de maig a Castelló, i que té com a fi generar un espai d’amistat, integració, aprenentatge i diversió en una sana competició esportiva i cultural a través dels jocs tradicionals. Una oportunitat per a millorar la qualitat de vida, la salut física i emocional de les persones majors.

Objectius que compartix també la següent activitat presentada aquest matí a la sala d’actes de les Noves Dependències Municipals. Es tracta d’un taller de cuina i nutrició que se celebrarà, previsiblement, el pròxim mes d’abril.

I és que els menjars no sols els alimenta, sinó que també els nodrix a nivell emocional, psicològic i social. D’aquesta manera, els participants en el taller podran gaudir dels seus múltiples beneficis: excitació de les funcions cognitives, intensificació de l’autoestima, increment de les relacions socials, sentiment de felicitat i emoció, increment de l’habilitat, etc.

Totes dues iniciatives estan en sintonia amb les nostres polítiques per tal de promoure l’autonomia, la participació i el dret dels nostres majors a un envelliment actiu”, ha manifestat Pons, recordant que “la recent obertura del Centre de Dia de l’Alcora i iniciatives com les classes de gimnàstica per a gent gran impulsades per l’Ajuntament, entre altres, contribuïxen en gran manera a la consecució d’aquests objectius”.