Tornar

L’Ajuntament adquirirà un solar per a promoure la construcció de ‘VPO’

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, i el regidor delegat d’Habitatge i Joventut, Erik Torner, han anunciat la primera mesura que té previst adoptar l’Ajuntament per a facilitar l’accés a l’habitatge en la localitat.

Es tracta de l’adquisició d’un terreny per a la construcció de ‘VPO’. Per a això, el pressupost municipal de 2024 inclourà una partida econòmica destinada a materialitzar la compra, tal com han avançat.

L’equip de govern activarà, així, un dels seus “objectius prioritaris”, que és també un dels projectes d’interés social “més importants de la legislatura”. Sobre aquest tema, han recordat que enguany s’ha creat una regidoria específica, la d’Habitatge, per a reforçar aquesta àrea i fer front a destacats reptes com són, precisament, la construcció d’habitatge protegit i el foment de la rehabilitació, entre altres.

Cal recordar que fa quasi 20 anys que no construeixen habitatges protegits en la capital de l’Alcalatén, els últims es van dur a terme en 2005.

Conscients de la problemàtica, creiem que és necessari prendre cartes en l’assumpte per tal que, sobretot joves i col·lectius vulnerables, puguen optar a un habitatge digne a l’Alcora a preus assequibles”. L’alcalde ha afegit que “utilitzarem totes les eines que tenim al nostre abast per a donar resposta a aquesta necessitat i que els joves puguen emancipar-se al nostre poble”.

La finalitat -han indicat- és disposar dels terrenys per a gestionar la construcció de ‘VPO’. Quant a la ubicació, Torner ha indicat que s’estan estudiant diferents possibilitats.

Una altra de les mesures que contempla l’equip liderat per Falomir és l’aprovació d’incentius fiscals per a totes les empreses que construïsquen habitatges protegits a l’Alcora.