Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora habilita una aula per a formació

Permetrà organitzar cursos dirigits als veïns i veïnes, associacions i altres col·lectius de la localitat

L’Ajuntament de l’Alcora ha habilitat una aula de formació a la planta baixa del consistori, en l’espai on es troba la sala d’exposicions municipal.

Aquesta sala permetrà l’organització de cursos dirigits als veïns i veïnes, associacions i altres col·lectius de la localitat, a més de poder ser utilitzada pel consistori per a diferents finalitats.

Els treballs de condicionament i posada en marxa s’han realitzat per l’àrea d’informàtica, a través del programa Avalem Joves Plus, en col·laboració amb altres departaments municipals com l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local, Medi Ambient i la Brigada d’Obres.

Entre altres actuacions, s’ha realitzat el sanejament de l’armari de comunicacions, s’han comprovat totes les preses de la xarxa, s’han substituït els equips vells del consistori i s’han recondicionat 12 equips informàtics, actualitzant-los a Windows 10 i preparant-los per al programa que en cada curs sol·liciten.

També s’ha netejat, s’ha dut a terme el trasllat del material -cadires, taules, etc.- a l’aula, s’han reparat les parets i s’ha realitzat una connexió directa entre l’armari de comunicacions de l’ajuntament i el de l’aula mitjançant dos cables ethernet.

A més, s’ha efectuat la separació física de la xarxa municipal de la de l’aula per motius de seguretat.

Cal ressaltar que, com s’ha realitzat amb material existent, aquesta iniciativa no ha suposat pràcticament cap cost econòmic a l’Ajuntament.

L’aula s’ha posat en funcionament aquesta setmana amb un curs organitzat des del departament de Serveis Socials. Els pròxims 4 dimecres es faran sessions de formació a funcionaris sobre administració electrònica.