Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora remodelarà la plaça del carrer Molí Nou amb ceràmica

L’Ajuntament de l’Alcora començarà el proper mes de febrer la remodelació de la plaça situada al carrer Molí Nou. Una renovació que es durà a terme íntegrament amb ceràmica, tal com ha explicat l’alcalde, Samuel Falomir.

Es tracta d’un projecte que ascendeix a 40.000 €, aproximadament, i que consistirà en la substitució de tot el paviment actual, notablement deteriorat, per paviment ceràmic. Dins d’eixe sòl, s’integrarà una zona verda amb gespa artificial. Així mateix, es canviaran els bancs de fusta per uns altres de ceràmica. Tots aquests elements se sumaran al banc de ceràmica que ja es va construir en aquesta plaça l’any 2016.

“Gràcies al seu afany innovador i l’esforç constant per millorar el seu producte, la indústria ceràmica ha desenvolupat una gran varietat de productes ideals per al seu ús en l’edificació pública i en l’urbanisme”, ha destacat Falomir.

Aquesta actuació “és un exemple de la nostra aposta per les múltiples i recomanables possibilitats que ofereix la ceràmica en entorns urbans” i posa de manifest que “es pot remodelar tota una plaça amb ceràmica, tant el paviment com el mobiliari”.

El primer edil ha recordat que, en l’actualitat, l’Ajuntament està executant un projecte per tal de posar en valor la bàscula municipal, en el qual també s’està usant ceràmica, concretament, en la façana.

Falomir ha avançat que aquest projecte de renovació de la plaça del carrer Molí Nou serà el que es presentarà l’any vinent als premis Som Ceràmica a l’Ús del Producte Ceràmic en Aplicacions Urbanes, impulsats per la Diputació de Castelló.

Cal recordar que l’Ajuntament de l’Alcora va quedar en segon lloc en la primera edició d’aquests premis amb el projecte de remodelació de les places de l’Ajuntament i del Convent.

Un altre dels projectes previstos per a enguany és la col·locació d’un mural dedicat a les Festes del Crist en el mur situat entre els carrers Ferrerets i Loreto, en el qual estaran representats els actes més significatius de les celebracions.