Tornar

L’Ajuntament destinarà el romanent d’1,5 milions a inversions per a millorar i dinamitzar l’Alcora

L’Ajuntament de l’Alcora finançarà noves actuacions per a millorar i dinamitzar el municipi amb 1,5 milions d’euros del romanent de tresoreria de 2023. El Ple, amb els vots a favor del PSOE, en contra del PP i l’abstenció de Més l’Alcora, va aprovar la modificació de crèdit que possibilitarà l’execució dels projectes.

La major part, al voltant de 850.000 €, es destinarà a iniciatives educatives, culturals (projecte Casa de la Cultura, millores en el Museu de Ceràmica, fires culturals, rèplica de la campana de la Reial Fàbrica…), festives (millora en la seguretat del ‘encierro’, entre altres iniciatives de les Festes del Crist 2024) i esportives (millores instal·lacions esportives, posada en marxa de nous esdeveniments…).

En educació, destaquen els 20.000 euros previstos per a ajudes dirigides a tractar d’assegurar el servei de guarderia en el municipi.

Una altra part destacada del romanent, que ascendix a 280.000 euros, és la dirigida a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en els polígons industrials, una de les matèries prioritàries de l’equip de govern. L’objectiu és millorar la competitivitat de les empreses i afavorir el manteniment i creixement de la indústria, sector clau per al desenvolupament econòmic i la creació d’ocupació a l’Alcora.

Per a projectes urbanístics i millores en vies públiques es destinarà al voltant de 100.000 euros. Entre altres iniciatives, amb l’objectiu de millorar la seguretat i l’accessibilitat, es col·locarà una barana al carrer Costera de l’Advocat i un passamans a la plaça de l’Església i es demoliran les voreres en el final del carrer Figueroles. A més, se soterrarà el cablejat de la Torre del Repés per tal de reduir l’impacte visual en aquest històric edifici recentment restaurat, i es comprarà un solar al carrer Sant Rita per a executar millores urbanístiques.

Plantació de nou arbrat, canvi de lluminàries i columnes, millores de les instal·lacions de proveïment d’aigua potable, millores en parcs i jardins, instal·lació de jocs infantils i porteries amb canastres… són altres de les actuacions previstes.