Tornar

L’Ajuntament es marca com a objectiu tindre en 2020 els terrenys per a construir la nova Escola de Música

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, ha transmés a la direcció de l’Agrupació Musical l’Alcalatén i als portaveus dels grups polítics municipals la voluntat del Govern local d’adquirir en 2020 els terrenys en els quals es construirà la nova Escola de Música.

“Estem ja treballant amb la vista posada en eixa important meta: que l’any que ve l’Ajuntament puga disposar del solar, i d’aquesta manera, poder avançar en el projecte perquè la nova Escola de Música siga una realitat en la major brevetat possible”, ha puntualitzat.

Sobre la ubicació, el primer edil ha explicat que “s’estan estudiant diverses opcions amb el propòsit d’adquirir el terreny que reunisca les millors condicions per a albergar aquesta infraestructura”.

A més, “la intenció és preveure també que en un futur es poguera construir també un auditori municipal aquest enclavament”, ha manifestat Falomir.

La nova Escola de Música donarà resposta a una “vella demanda” de la banda de música. I és que, tal com apunta l’alcalde “l’espai en el qual se situa actualment ha quedat insuficient en relació al nombre d’alumnes i l’activitat que es desenvolupa”.

Falomir ha recordat que en la passada legislatura es van dur a terme diferents actuacions “urgents” de millora a la Casa de la Música, com l’habilitació de noves aules “projecte que va ser possible en facilitar a la banda de música un espai a l’Ajuntament per assajar”. Així i tot, “la solució definitiva passa per construir unes infraestructures noves”, ha destacat.

“A més de per la seua rellevància social i cultural, l’Agrupació Musical l’Alcalatén destaca pel seu gran valor educatiu. Sens dubte, l’Escola de Música ‘Vicente Serrano Gil’ és tot un referent a nivell comarcal i provincial”. Sobre aquest tema, Falomir ha incidit en la importància que “la nostra banda de música, un dels principals actius culturals de l’Alcora, compte amb unes instal·lacions que estiguen a l’altura”.