Tornar

L’Alcora aconsegueix 2 subvencions del Servef per al foment de l’ocupació al municipi

L’Ajuntament de l’Alcora ha aconseguit dues subvencions del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) orientades al foment de l’ocupació al municipi.

Ambdues sumen prop de 30.000 € i com explica la regidora d’Ocupació, Nuria Sánchez, “permetran contractar a 5 persones aturades, realitzar un projecte d’interès per al municipi, així com assessorar i orientar professionalment durant 8 mesos a aturats de llarga durada per tal d’afavorir la seua inserció laboral”.

Una d’aquestes subvencions és per al programa EMCORP, dirigit a aturats de més de 45 anys i de llarga durada. Permetrà la contractació de 4 persones aturades durant dos mesos per a l’execució d’un projecte d’interès per al municipi. En concret, duran a terme la segona fase del projecte iniciat per la tercera de les brigades d’ocupació 2016 i que consisteix en la construcció d’un mur de contenció al terraplè situat entre el camp de futbol i el pavelló polifuncional. “Es tracta d’una actuació molt necessària per evitar els despreniments de pedres i els fanguers que es formen en aquesta zona cada vegada que plou, amb els conseqüents efectes negatius”, indica Sánchez.

Per a aquest programa el Servef aporta 7.500 € a l’Ajuntament.

L’altra subvenció, de 20.561,29 €, és per al programa EMCOLD, a través del qual l’Ajuntament contractarà a un tècnic orientador durant 8 mesos per a la inserció laboral. El seu treball consistirà a atendre i assessorar als veïns i veïnes en situació de desocupació de llarga durada, amb l’objectiu de treballar amb ells i facilitar la seua inserció en el mercat laboral. Estarà situat en el Casal Jove de l’Alcora.

“Tots dos programes, que es gestionaran a través de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local, es posaran en funcionament a partir del 28 de desembre”, informa la responsable d’Ocupació. Així mateix, Sánchez explica que per poder optar als llocs de treball “és necessari estar inscrits com a demandants d’ocupació al Servef”. El Servef realitzarà en les pròximes setmanes la selecció dels aspirants, sobre la base de cadascuna de les convocatòries.

Més sol.licituds

Cal destacar que l’Ajuntament ha sol·licitat una tercera subvenció al Servef, el programa EMCORD, que té com a finalitat la contractació de persones en situació de desocupació de llarga durada.

“A més de ser una prioritat dins del pressupost municipal, des de l’Ajuntament treballem per a aconseguir les màximes ajudes possibles d’altres administracions amb la finalitat de fomentar l’ocupació a l’Alcora”- destaca Sánchez- “amb especial atenció als col·lectius que troben més dificultats per accedir al mercat laboral”.putate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit.