Tornar

L’Alcora actua a Sant Vicent per a la prevenció d’incendis i la recuperació de la zona d’acampada

L’Ajuntament de l’Alcora ha dut a terme tractaments silvícoles per a la prevenció d’incendis forestals en el paratge de Sant Vicent.

Concretament, els treballs han consistit en la realització, al voltant de la zona d’acampada, d’una àrea tallafocs de nova creació, neteja, i faixes de seguretat sobre els cultius abandonats, amb l’objectiu de fraccionament del territori mitjançant elements de ruptura de la continuïtat del combustible vegetal, servint de suport per als treballs dels mitjans d’extinció en el cas de produir-se un incendi forestal.

Aquestes actuacions estan incloses en el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals redactat per l’Ajuntament per a sol·licitar la renovació de l’autorització d’una zona d’acampada al paratge.L’alcalde de la localitat, Samuel Falomir, ha destacat que es tracta d’una actuació necessària per tal de poder obtindre l’autorització. Sobre aquest tema, recorda que la zona d’acampada porta més de dos anys tancada: “Ara, una vegada executats aquests treballs, sol·licitarem els permisos necessaris per poder obrir-la de nou”.

El primer edil ha destacat la importància de recuperar aquest servei i que veïns i visitants puguen gaudir de la naturalesa en un entorn privilegiat com és el paratge de Sant Vicent, principal pulmó verd de l’Alcora.

Falomir ha visitat aquest matí la zona per tal de comprovar el resultat de les actuacions juntament amb el regidor de Naturalesa, Ricardo Porcar, i el responsable municipal d’Urbanisme, Julián Tena.

L’àrea de tallafocs consisteix, segons el Pla de Prevenció d’Incendis, en: banda de decapat, d’una amplària de 3,5 metres, que es correspon amb l’espai per on discorren els diferents vials; una banda de desbrossament, d’una amplària de 12,5 metres, a continuació de la banda de decapat, que consisteix en una franja esbrossada totalment i sense vegetació arbòria; i una banda auxiliar, de 14 metres d’amplària, a continuació de la banda de desbrossament. S’ha netejat i esbrossat el matoll existent.