Tornar

L’Alcora agilita el pagament a proveïdors per un import de 66.712 euros

El primer edil de l’Alcora, Samuel Falomir, ha aprovat mitjançant resolució d’alcaldia el pagament a proveïdors de factures per un import total de 66.712 euros.

Encara que, a conseqüència de l’estat d’alarma, l’Ajuntament ha suspés la celebració de sessions d’òrgans col·legiats com són els plens municipals, l’alcalde ha assenyalat que “era necessari agilitar el pagament de factures als proveïdors que han prestat serveis al consistori” i d’aquesta manera “contribuir a pal·liar els efectes econòmics negatius produïts pel Covid-19”.

El regidor d’Hisenda, Robert Tena, ha explicat que “són un total de 58 factures que, per diferents motius, havien de passar pel Ple per a la seua aprovació, però, donada la situació excepcional que estem vivint, hem considerat prioritari posar en marxa aquest procediment que, a través d’una resolució d’alcaldia, ens permetrà accelerar els tràmits per al seu pagament”.

Tena ha precisat que 39 d’aquestes factures són de proveïdors de l’Alcora: “Hi ha assumptes que poden esperar, però uns altres com aquest, no. Farem, dins de les nostres possibilitats i competències, tot allò que contribuïsca a afavorir l’economia local en aquests moments tan difícils, sobretot per a autònoms i petites empreses”.

Atenció a la ciutadania

Durant l’estat d’alarma, encara que no de manera presencial, des de l’Ajuntament es continua atenent la ciutadania a través dels telèfons i correus electrònics dels diferents departaments del consistori.

A més, l’alcalde ha volgut facilitar el contacte amb els veïns i veïnes via telefònica i mitjançant videoconferència. “Cal adaptar-se a les circumstàncies. Tenint en compte que estaré treballant des de casa, almenys tres setmanes, no puc permetre’m romandre tot aquest temps sense tindre reunions i atenent qüestions dels ciutadans”.

En paraules de Falomir: “Molts veïns em pregunten diàriament qüestions relacionades amb el coronavirus, a les quals conteste sempre que puc, però hi ha molts altres temes que resoldre a l’Alcora i espere, en la mesura que siga possible, poder fer-ho d’aquesta manera”.

Per a sol·licitar cita, els ciutadans han de trucar al telèfon 964360002, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.