Tornar

L’Alcora dedicarà un carrer a Conrado Sancho, ‘alma mater’ de la tradicional Albà

L’Alcora dedicarà un carrer a Conrado Sancho Castán, ‘alma mater’ de la tradicional i singular Albà alcorina, qui va morir el passat mes de juliol als 79 anys d’edat.

Així es va aprovar per unanimitat a l’últim ple municipal, sobre la base del complet informe elaborat pel Cronista Oficial de la Vila, José Manuel Puchol, en el qual ressalta la “indispensable labor” de l’homenatjat en pro de la conservació i impuls d’un element tan important per al folklore alcorí com és l’Albà. “Davant l’imminent perill de la seua desaparició, Conrado Sancho va prendre cartes en l’assumpte sense mirar hores ni dies, la seua obsessió era recuperar-la i potenciar-la al màxim”, explica Puchol.

El carrer Albader Conrado Sancho Castán estarà situat al PAI Ciutat Jardí. S’inaugurarà el pròxim 18 de desembre, a les 12 hores, amb un emotiu acte en el qual es cantarà l’albà que el poeta alcorí Vicente Benlliure ha escrit com a homenatge a títol pòstum a Conrado “per la seua gran contribució al manteniment de nostra benvolguda Albà”.