Tornar

L’Alcora està immersa en la preparació de les VI Jornades Internacionals de Recreació Històrica Al-qüra 1233

Els dies 18, 19 i 20 de novembre l’Alcora tornarà a l’Edat Mitjana amb la celebració de les VI Jornades Internacionals de Recreació Històrica Al-qüra 1233.

L’Ajuntament i l’associació Cavallers d’Urrea i Dames de l’Alcalatén està preparant un complet programa en el qual destaquen les recreacions històriques, posades en escena amb el màxim rigor històric i fidelitat al vestuari i a les armes del segle XIII. Participaran, a més del de l’Alcora, grups recreacionistas arribats de molts punts d’Espanya i Europa.

Una altra de les parts destacades dins d’Al-qüra 1233 és el mercat artesanal, situat al casc antic del municipi. Des de l’Ajuntament fan una crida a artesans i mercaders, animant-los a la participació en aquest important mercat. Recorden que el termini per presentar les sol·licituds finalitza el 30 d’octubre.

Poden trobar les bases a la pàgina web municipal, en les quals s’especifica els criteris comuns que han de complir tots els participants, els requisits d’accés, les normes comunes a tots els llocs, els terminis de presentació de les sol·licituds i la documentació a aportar.

Així mateix, no faltaran a les jornades el campament del segle XIII, una exposició d’armes, ambientació musical, demostracions, tallers, actuacions itinerants, escola de dansa, activitats per als més menuts i moltes més propostes.

Cal destacar la implicació en el desenvolupament de les jornades de les associacions locals (On danse, Colla de Dolçainers i Tabalaters, associació l’Alcora Tambor, el grup de teatre, entre altres), penyes, comerços, bars i pubs, entitats, i en general, dels veïns i veïnes de l’Alcora.