Tornar

L’Alcora incrementa un 75% les ajudes d’emergència social en el pressupost de 2020

L’Ajuntament de l’Alcora ha augmentat un 75% la partida pressupostària per a ajudes d’emergència social, passant de 40.000 a 70.000 €.

Es tracta de prestacions orientades a fer efectiu el dret a la protecció social en situacions de vulnerabilitat, en les quals les persones manquen dels mitjans per a cobrir les seues necessitats bàsiques.

Tal com expliquen l’alcalde, Samuel Falomir i la regidora de Polítiques Inclusives, Tica Pons, amb la finalitat d’optimitzar els recursos i evitar duplicitats, l’Ajuntament gestionarà totes les ajudes per necessitats bàsiques (alimentació, ús d’habitatge habitual i subministraments bàsics), a través de les corresponents bases reguladores, i Càritas Parroquial s’ocuparà exclusivament de la distribució d’aliments i el servei de roba.

Les persones en situació de risc d’exclusió social podran també sol·licitar les ajudes d’emergència per a fer front al pagament de l’IBI. “És un dels nostres compromisos electorals”, ha recordat Falomir.

“Com a Govern local, el nostre deure és estar al costat de les persones i prioritzar la millor atenció als nostres veïns i veïnes, amb especial atenció a aquells en situació de necessitat, com són els qui requereixen aquestes ajudes”, ha conclòs.