Tornar

L’Alcora instal·la un Centre de Control de Videovigilància per a incrementar la seguretat

Amb la finalitat d’augmentar la seguretat, l’Ajuntament de l’Alcora compta amb un punt de control centralitzat per a la visualització i gestió de la informació rebuda a través les càmeres de videovigilància de l’entrada a la localitat i dels polígons industrials, instal·lades amb els recents projectes de millora i modernització promoguts pel consistori en els últims anys amb la col·laboració de l’Ivace.

La finalitat és connectar també les càmeres situades en els edificis municipals i aquelles que es col·loquen en altres punts de la localitat.

El centre es troba en una sala de les dependències de la Policia Local i compta amb funcions avançades que permeten visualitzar de manera conjunta totes les càmeres, gravar les imatges i tractar la informació obtinguda d’aquestes.

Des del punt de control es té accés, tant a la visualització d’imatges en temps real, com a les imatges emmagatzemades, al sistema d’enregistrament de vídeo, que permetrà recuperar qualsevol de les imatges emmagatzemades en el gravador digital, al sistema de gestió i anàlisi de vídeo intel·ligent, i al sistema de reconeixement de matrícules.

Entre altres treballs, per a la creació del Centre de Control s’ha instal·lat un Vídeo Wall per a la visualització de les càmeres, una plataforma de gestió i control del sistema de videovigilància integrada amb les bases de dades de la DGT, un servidor per a allotjar el programari de gestió i control i un gravador digital IP.

A través de la integració amb les bases de dades de la DGT, es permet la identificació i l’estudi de situacions anòmales i concurrència del trànsit en determinades zones, facilitant les labors de la Policia Local i Forces de Seguretat de l’Estat.