Tornar

L’Alcora instal·la un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics amb una subvenció de l’IVACE

Dins de les accions en favor de la sostenibilitat mediambiental, l’Ajuntament de l’Alcora ha instal·lat un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Està situat en la zona d’aparcament que es troba al costat del pavelló poliesportiu i que té connexió amb la carretera d’Onda, vial circumval·lació i avinguda Onda d’accés al centre urbà de la localitat.

Està previst que entre en funcionament en el primer trimestre de 2020 i durant uns mesos el servei serà gratuït. Es podrà acudir directament al punt de recàrrega o reservar-lo a través d’una aplicació per a dispositius mòbils i similars.

Compta amb dues preses de càrrega, per la qual cosa es podran recarregar dos vehicles de manera simultània.

El projecte, que ascendeix a 10.566,8 €, està subvencionat per la Generalitat Valenciana, a través de l’IVACE.

“Es tracta d’un pas més en el nostre afany per fomentar les energies netes, reduir les emissions de CO2 i traslladar els objectius de l’Agenda 2030 de la Unió Europea en matèria de mobilitat sostenible al nostre municipi”, ha explicat l’alcalde, Samuel Falomir.

Les emissions de CO2 evitades per la reducció d’energia proporcionada per combustibles fòssils s’estima en 61,007 t CO2 anuals, considerant un funcionament de 4,8 hores en els dos pals de recàrrega per dia.