Tornar

L’Alcora millora l’experiència de visita al Castell de l’Alcalatén

S’han instal·lat cinc panells informatius i s’han realitzat millores en l’itinerari

*****

L’Ajuntament de l’Alcora contínua amb la posada en valor d’un dels seus principals elements patrimonials i tot un emblema comarcal, el Castell de l’Alcalatén.

Cal recordar que en 2021 es va dur a terme l’últim projecte de rehabilitació, localitzat en la zona de l’alcassaba, a través del qual es va crear un itinerari de visita, que envolta el castell, i una passarel·la per a facilitar l’accés fins a la part més alta, a la qual fins llavors era complicat arribar, ja que s’havia de fer grimpant per unes roques.

Ara, el consistori ha représ els treballs per a enriquir la visita al monument. Entre altres actuacions de millora en l’itinerari, s’han habilitat zones informatives amb la instal·lació de cinc panells.

L’objectiu és “amb un llenguatge didàctic, facilitar la comprensió del castell, el seu context històric i l’entorn natural”, ha explicat el regidor de Cultura i Patrimoni, Carlos Esteban, qui ha visitat la fortalesa juntament amb l’alcalde, Samuel Falomir, i el director del Museu de Ceràmica, Eladi Grangel.

El primer edil ha recordat que, recentment, l’Ajuntament ha adquirit 3 parcel·les amb una extensió total de 80.500 m² de terreny en els voltants del castell.

La finalitat, com ha destacat Falomir, és “crear en un futur una gran àrea recreativa en plena naturalesa, a l’estil del paratge de Sant Vicent, amb berenadors, zona infantil, etc.”, una iniciativa que servirà perquè veïns i visitants “puguen gaudir d’aquest paisatge privilegiat que tenim a la comarca de l’Alcalatén”.