Tornar

L’Alcora posa en marxa el cicle “Cinema i Ecologia”

El pròxim dijous 7 de març donarà començament el cicle “Cinema i Ecologia”, una iniciativa que s’emmarca dins de la campanya d’educació ambiental “El millor residu és aquell que no es genera” posada en marxa per l’Ajuntament de l’Alcora el passat mes de novembre.

Una campanya que, com ha recordat l’alcalde, Samuel Falomir, té com a principal objectiu “informar, conscienciar i sensibilitzar a la població sobre l’impacte que ocasiona en el medi ambient l’abocament dels nostres residus, produïts en la nostra activitat diària, incidint en la importància d’intentar minimitzar-lo”.

El cicle pretén oferir una panoràmica de diferents aproximacions a l’ecologia des del cinema, a través de 4 títols de diferents gèneres.

S’iniciarà amb “Mañana”, un documental francès dirigit per Cyril Dion i Mélanie Laurent. Enfront d’un futur en el qual els científics afirmen que hi ha motius per a preocupar-se, la pel•lícula intenta no mostrar-lo com una catàstrofe.

Amb optimisme, identifica diferents iniciatives que han provat en deu països diferents al voltant del món: exemples concrets de solucions als reptes ambientals i socials del segle XXI, ja siga agricultura, energia, economia, educació i governança.

“Mañana” va superar el milió de vendes a França. Va guanyar en 2016 un César a la millor pel•lícula-documental i va ser distribuïda en 27 països.

Les següents projeccions seran: “La hora 11”, el 4 d’abril; “Comprar, tirar, comprar”, el 2 de maig; i “Las espigadoras y la espigadora…dos años después”, el 6 de juny.

Totes les sessions es duran a terme a les 19 hores al saló d’actes de les noves dependències municipals. En finalitzar cada pel•lícula, es realitzarà una activitat relacionada amb el tema principal.