Tornar

L’Alcora posa en marxa un programa d’activitats per a la infància

L’Ajuntament de l’Alcora, a través de les àrees d’Educació i Cultura, ha organitzat un programa d’activitats per a la infància.

És un projecte que, com explica Víctor Garcia, pretén donar a conèixer la importància del desenvolupament dels xiquets i xiquetes en la primera infància, mitjançant estratègies i eines per afavorir un creixement òptim en edats primerenques, i així adquirir nous aprenentatges de manera lúdica i divertida.

Es realitzaran tallers i xerrades de manera gratuïta durant els matins dels dissabtes a la biblioteca infantil, recentment inaugurada, i al Casal Jove.

“Es tracta d’una iniciativa que era important posar en marxa, ja que a l’Alcora no hi ha cap servei públic que s’encarregue d’aquesta etapa del desenvolupament”, ha manifestat el responsable municipal d’Educació.

A més, la regidora de Cultura, Noelia Muñoz, ha destacat que “amb aquest projecte donem resposta a una demanda dels veïns i veïnes, que ens estaven sol•licitant obrir la nova sala infantil de la biblioteca també els dissabtes”. D’aquesta manera “no només s’obrirà els dissabtes, sinó que, a més, s’oferirà un complet programa d’activitats”.

Muñoz ha destacat l’“elevada assistència” a la biblioteca infantil des de la seua inauguració el mes d’octubre passat, destacant que, a més, està sirvint como a reclam perquè la gent acudisca a la biblioteca d’adults, que ha vist incrementat “significativament” el nombre d’usuaris.

Les diferents activitats les realitzaran professionals especialitzades en el món de la infància, una psicòloga perinatal i infantil especialista en trastorns del neurodesenvolupament, una mestra d’infantil especialista en trastorns de l’aprenentatge del llenguatge i una terapeuta ocupacional en infància especialista en desenvolupament i atenció primària.

Programació del 2 de febrer al 16 de març

La programació començarà el pròxim 2 de febrer amb un taller de psicomotricitat per a xiquets de 3 a 6 anys que es desenvoluparà al Casal Jove.

La següent activitat, que es durà a terme el 9 de febrer a la biblioteca infantil de la biblioteca, serà una xerrada sobre la importància del vincle infantil en xiquets.

El següent dissabte, dia 16 de febrer, també a la sala infantil de la biblioteca, tindrà lloc una xerrada sobre les rabietes i els límits a partir dels 2 anys. I en aquest mateix espai, se celebrarà el 23 de febrer un taller de lectura i conte per a xiquets de 0 a 6 anys.

El Casal Jove acollirà un taller de psicomotricitat, des dels 6 mesos als 36 mesos, el dissabte 2 de març. Es realitzarà en grups dividits per edats.

El 9 de març s’oferirà a la biblioteca infantil una xerrada sobre l’autonomia en la infància, dirigida a pares i mares amb xiquets des dels 0 als 6 anys.

I el 16 de març, es realitzarà un taller d’estimulació sensorial per a xiquets i xiquetes de 3 a 6 anys al Casal Jove.

Amb l’objectiu de poder organitzar correctament els grups dels tallers, les persones interessades han d’inscriure’s a través del correu gaudeixdelainfancia@gmail.com o del telèfon 666883883 i també poden preguntar a la biblioteca infantil i el Casal Jove.