Tornar

L’Alcora remodela el centre urbà per millorar l’accessibilitat, la mobilitat i la seguretat viària

L’Ajuntament de l’Alcora ha començat un “ambiciós” projecte que inclou la remodelació i millora de la plaça de l’Ajuntament i de la plaça del Convent, i dels carrers Sant Francesc i Arquebisbe Gasch.

“Es tracta del major projecte urbanístic escomès al municipi en les últimes dues dècades”, explica el regidor d’Urbanisme, Samuel Falomir, i el seu principal objectiu és “solventar els problemes d’accessibilitat i mobilitat que hi ha en l’actualitat i millorar la seguretat viària”.

L’alcalde, Victor Garcia, el regidor d’Urbanisme, Samuel Falomir, i la regidora d’Ocupació, Nuria Sánchez, han visitat aquest matí les obres de remodelació de la plaça del Convent, on s’ha iniciat el projecte.

“Aquesta plaça es farà per als vianants, per la qual cosa es millorarà considerablement l’accessibilitat i la seguretat. A més, contempla una zona d’aparcaments en bateria”, expliquen.

Una altra de les actuacions que es van a dur a terme dins d’aquest projecte és la remodelació de la plaça de l’Ajuntament: “És necessari actuar en aquesta plaça per tal de solventar els problemes de filtracions d’aigua que existeixen en l’actualitat i que fan que el soterrani de l’Ajuntament estiga apuntalat. A més “amb aquesta actuació es crearà un espai més obert i funcional, en el qual poder realitzar moltes més activitats”.

Falomir destaca, a més, que “per al projecte s’utilitzarà ceràmica de l’Alcora, promovent i promocionant així el seu ús en espais públics”. Entre les dues places es va a col·locar 2.671 metres quadrats de paviment gres antilliscant: 1.915 m2 a la de l’Ajuntament i 756 m2 a la del Convent.

Voreres més amples

D’altra banda, el projecte contempla la millora de dos importants i transitats carrers del municipi: el carrer Sant Francesc (carrer de l’Ajuntament) i Arquebisbe Gasch. “Aquests vials passaran a ser direcció única, la qual cosa permetrà eixamplar les voreres per tal de millorar l’accessibilitat, mobilitat i seguretat dels vianants, així com potenciar la zona comercial”.

Falomir ressalta que, en l’actualitat, “les voreres d’aquests carrers són molt estretes, dificultant molt el pas de més d’un vianant alhora i de vianants amb carros, cadires de rodes…. Açò fa que s’haja d’envair en moltes ocasions la calçada, amb el conseqüent perill que implica”.

A més, aquest “important” projecte contempla la renovació de la xarxa d’aigua potable i la xarxa de sanejament i es va a dur a terme una xarxa de pluvials, “que en l’actualitat no existeix”.

El projecte ascendeix a 500.000 € i es finançarà a càrrec al superàvit. Cal destacar que l’empresa ha inclòs 2 millores, la instal·lació d’una pantalla informativa en la façana de l’Ajuntament i d’un ascensor exterior que connectarà amb la sala d’actes del Consistori.

“Es tracta d’un projecte en el qual portem molts mesos treballant i per al qual s’han realitzat estudis tècnics i de tràfic”, manifesta Falomir.

Comunicat als veïns

El regidor d’Urbanisme manifesta que “som conscients de les molèsties que poden ocasionar unes obres d’aquesta envergadura, la durada prevista de les quals és de 4 mesos”. Per açò- continua- “ hem informat als veïns i comerços de la zona i ens hem posat a la seua disposició. Agraïm per endavant la seua paciència i comprensió”.

“És fonamental dur a terme una planificació ordenada, seguir un full de ruta i no improvisar, pensant en el poble que volem, un poble per a les persones, accessible i segur”.

“No es tracta d’un capritx, sinó d’un projecte necessari per solventar importants problemes d’accessibilitat i seguretat que té el nostre poble en l’actualitat, així com les filtracions de la plaça de l’Ajuntament. Podrà realitzar-se gràcies al superàvit, derivat de la gestió responsable i eficient de l’equip de govern”, conclou.