Tornar

L’Alcora remodela la zona enjardinada del centre de formació d’adults amb ceràmica local

L’Ajuntament de l’Alcora iniciarà la propera setmana els treballs de remodelació de la zona enjardinada de l’edifici en el qual està ubicat el centre públic de Formació de Persones Adultes (FPA) “Tirant lo Blanc”.

Com assenyala el regidor d’Urbanisme, Samuel Falomir, “millorar la seguretat de l’edifici és un dels principals objectius que persegueix aquest projecte”. En este sentit, s’habilitarà una eixida d’emergència. Falomir explica que “a l’edifici existeix una porta que en l’actualitat no pot utilitzar-se amb aquesta finalitat per estar situada a 3,50 metres d’altura sobre la rasant del vial”. Per tant, “és necessari adequar i donar accés a l’edifici per aquesta porta per poder utilitzar-la com a eixida d’emergència”. D’aquesta manera, “s’ha projectat la construcció d’una escala, que quedarà integrada dins del jardí de manera que no afecte a l’estètica del mateix”, exposa el regidor.

“Posar en valor aquest històric edifici i el seu emblemàtic entorn”, situat en una de les vies d’accés al casc antic del municipi (entre la plaça de l’Església i la plaça Nova), “és un altre dels objectius d’aquest projecte”, manifesta el responsable d’Urbanisme. Cal destacar que en aquesta zona es troben dos destacats murals ceràmics, el dedicat a la “Festa del Rotllo”, de la ceramista alcorina Lidón Mor, i “Cruce de Caminos”, mural guanyador del II Premi UNDEFASA de Ceràmica Mural, de l’artista madrileny Carlos Martínez Esteban.

Falomir explica que “a més de realçar el nostre ric patrimoni ceràmic, amb aquesta actuació seguim potenciant des de l’Ajuntament l’ús de la ceràmica de l’Alcora, garantia de màxima qualitat, en els espais públics”. Així, entre els treballs que van a realitzar-se, es troba la

construcció de murs de rajola ceràmica per a la formació de les jardineres i els revestiments exteriors d’aquestes jardineres mitjançant esquerdejats de morter i aplacats ceràmics.

Els murs de les jardineres es remataran amb pedra natural abujardada, igual que els revestiments de les escales. Així mateix, el projecte inclou la instal·lació elèctrica per a il·luminació mitjançant proyectores LED i la instal·lació de reg per degoteig, entre altres actuacions.

El pressupost previst per a l’execució del projecte ascendeix a 27.000 euros, aproximadament.