Tornar

L’Alcora signarà un conveni de col·laboració amb el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, i el regidor de Memòria Democràtica, Ricardo Porcar, s’han reunit amb Maribel Peris, Francisco Mezquita i Merche Miralles, representants del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, per a establir vies de col·laboració.

Serà mitjançant la signatura d’un conveni com el consistori alcorí donarà suport a la “necessària labor que el col·lectiu està duent a terme des de fa 20 anys”. Així s’ha acordat en la primera trobada de treball celebrada aquest matí a l’Ajuntament de la capital de l’Alcalatén, tal com ha avançat l’alcalde.

La quantia ascendirà a 10.000 euros i servirà per a la realització de diferents activitats en la localitat com a xarrades, exposicions, presentacions de llibres, etc.

Sobre el Grup per la Recerca

El Grup per la Recerca és una entitat sense ànim de lucre que treballa per a la recuperació i dignificació de la memòria històrica dels vençuts i les vençudes de la Guerra Civil i el Franquisme, la seua inserció en la memòria col·lectiva, la investigació històrica, l’assessorament als familiars de les víctimes i la reparació moral de les víctimes de la repressió.

Des del seu naixement en 2004, aquest grup de persones procedents de diferents àmbits locals i acadèmics, ha desenvolupat diverses activitats i projectes a les comarques de Castelló. Entre altres: impuls de projectes d’exhumació, recollida de testimoniatges dels protagonistes de la repressió, la sensibilització i difusió a través de conferències, jornades, etc., la recuperació del patrimoni històric i arxivístic, la denúncia de la simbologia franquista vigent i el desenvolupament d’un projecte educatiu.