Tornar

L’Alcora vigilarà amb agents de paisà la recollida d’excrements de gos

L’Ajuntament de l’Alcora està decidit a actuar per tal de solucionar la problemàtica dels excrements de gossos en espais públics, una de les principals queixes veïnals.

D’aquesta manera, l’alcalde, Samuel Falomir, ha informat que el consistori implantarà “de forma imminent” la vigilància de policies locals vestits de paisà, després d’haver rebut noves instruccions per part de la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana que tornen a possibilitar posar en marxa aquesta mesura.

“És necessari prendre mesures davant aquesta problemàtica, que causa un gran malestar entre els ciutadans, generant males olors, falta d’higiene i una mala imatge dels carrers”, ha explicat.

L’objectiu és descobrir en l’acte a les persones que no recullen els excrements dels seus gossos, incomplint l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana. Sobre aquest tema, Falomir ha recordat que l’ordenança contempla sancions per a aquest tipus d’infracció que van des dels 100 fins als 750 euros.
Aquest matí, el primer edil s’ha reunit amb l’Inspector Cap de la Policia Local de l’Alcora per abordar el desenvolupament de la iniciativa.

“El que pretenem és, sobretot, exercir una acció dissuasiva”, ha destacat Falomir, i ha incidit que “no és just que haja de pagar tot un poble les males pràctiques i l’incivisme d’uns quants”.

“Mantindre el municipi net és una prioritat i a de ser responsabilitat de totes i tots”, ha conclòs.