volver

L’Alcora executarà dues noves zones verdes enguany amb ajuda de la Diputació

L’Ajuntament de l’Alcora crearà aquest any dos nous espais verds: un amb zona infantil enfront de l’IES Ximén d’Urrea i un altre a l’avinguda Tinent General Federico Michavila. Tots dos projectes sumen 200.000 €, quantia assumida en un 60% -al voltant de 120.00 €-per la Diputació de Castelló.

Aquest ha sigut un dels temes abordats en la reunió mantinguda entre el president de la institució provincial, José Martí, i l’alcalde, Samuel Falomir, al consistori. El primer edil alcorí ha aprofitat la trobada per destacar que l’Ajuntament ha rebut en 2021 prop de mig milió d’euros, 490.000 €, de la Diputació de Castelló a través de diferents subvencions i programes: Fons de Cooperació Local, Pla 135, Pla Resistir, subvenció per fer front a les despeses derivades del covid-19, subvenció per al projecte de rehabilitació de la Nau dels Forns de la Reial Fàbrica i pla Reactivem Obres.

Falomir ha posat en valor la “gran sensibilitat” de la Diputació i del seu president amb els municipis de la província. “Sobretot, en aquests temps difícils de pandèmia, ha sigut de gran ajuda per a nosaltres comptar amb el seu suport per tal d’assumir les despeses extraordinàries derivades del covid”, ha ressaltat, “i també per poder fer front a nous projectes als nostres municipis”.

És el cas de les noves zones verdes que es materialitzaran enguany:

Nueva zona infantil y mejora paseo en carretera Lucena

Es tracta del projecte guanyador dels últims pressupostos participatius. L’actuació, que es durà a terme en la carretera de Llucena (enfront de l’edifici de protecció civil i l’IES Ximén d’Urrea) i ascendeix a 160.000 €, consistirà en la creació d’una nova zona infantil i la millora i tancat del passeig contigu, que guanyarà així en seguretat. Al voltant del 50% d’aquesta actuació ho assumeix la Diputació.

Nueva zona verde en Teniente General Federico Michavila

En un solar situado en la avenida Teniente General Federico Michavila se creará también una nueva zona verde. El presupuesto asciende a 40.000 euros.

L’actuació se suma a les iniciatives del consistori dirigides a la dignificació d’espais urbans, ja que servirà per reconvertir i posar en valor una zona hui deteriorada amb la finalitat que els veïns puguen gaudir d’ella, oferint-los una major qualitat de vida i benestar.